Slaveri och verklig rasism

Det här är verklig rasism. En människosyn så vidrig att media borde hänga ut honom med namn och bild.

Jag hoppas någon startar en insamling till stackarna, så de åtminstone kan få resa hem. Sen bör facket ta sitt ansvar och polisen utreda fallet. Det kan inte rimligen vara rätt att anställa folk, ändra villkoren och sen betala fickpengar. Det måste strida mot någon lag. Annars är det något lagstiftarna verkligen borde se över.

http://www.svtplay.se/video/964856/del-2-av-18/

 • Guest

  Det är som vanligt dina liberala vänner i den sittande regeringen som 2008 ändrade lagen om arbetskraftinvandring och gjorde denna sorts förfarande möjligt. Du säger att facket ska ”ta sitt ansvar”. Ska inte regeringen och arbetsgivaren också ta sitt ansvar eller är de, i vanlig Randiansk liberal anda, att betrakta som ofelbara?

  • Vilka är liberalerna du syftar på? Jag är för övrigt anarkokapitalist, jag röstar inte på några riksdagspartier.

   Arbetsgivaren ska ta sitt ansvar, det har han inte gjort, alltså ska han åtalas i domstol.
   Om lagstiftningen inte täcker sånna här scenarion, så bör de omgående korrigera det.

   • Guest

    Av regeringspartierna bedriver samtliga (d.v.s. KD, M, FP och C) en liberal agenda, det borde du veta som beskriver dig som socialt och ekonomiskt liberal.

    • En del av deras förslag är åt det liberala hållet, men det finns inget liberalt i den svenska arbetsmarknadsmodellen t.ex. och den har regeringen inte lyft ett finger för att utmana..

     • Guest

      Det är väl liberalt om något att ha möjligheten att anställa folk för att sen strunta i föregivna anställningsvillkor och istället betala det man själv känner för? Valfrihet för arbetsgivarna!

     • Om du med liberalt menar ”allt jag tycker är dåligt” så ja visst, men det är inte ett särskilt intellektuellt hederligt sätt att diskutera på. Väx upp.

     • Guest

      Lugna ner dig med personangreppen nu. Du försöker väl inte förneka att en av liberalismens grundvärderingar är maximal frihet för individen, inkluderat friheten för företagsägare att driva sina företag som de själva finner för gott?

     • En fundamental del i liberalismen är avtalsfrihet. Du har ingen rätt som företag som du inte har som individ och att ingå och sedan ensidigt bryta avtal är inte på något sätt en fråga om liberalism. Det är ett avtalsbrott. Dessutom är föreningsfriheten en fundamental del av liberalismen och du har all rätt att bilda fack och organisera dig med andra för att förhandla om villkor etc. Däremot har du ingen rätt att införa blockad mot företag som inte förhandlar med fack eller vars anställda inte önskar vara fackligt anslutna. Det finns givetvis inget som helst stöd i liberalismen för att skriva på avtal som man sedan bryter mot, oavsett man gör det som anställd eller som företagare. Du verkar ha gravt missuppfattat vad liberalism handlar om.

 • Slitzh

  Nioåring mobbades för att han var vit – hängde sig
  http://www.friatider.se/nioaring-mobbades-for-att-han-var-vit-hangde-sig