Nu går fisk på torra land…

Läste jag just en integrationskritisk artikel på Expressen som INTE gick ut på att vi ska försörja hela världen för det har vi råd med?

Det verkar inte bättre. Så, betyder det att Expressen också är rasister nu, eller? *se sig vilset omkring* Vad säger PK-experterna? VAD SKA JAG TYCKA?!!11

Jag har inte svaret på vilken väg Sverige bör välja – låglönejobben eller en stramare flyktingpolitik. Men det går inte längre att blunda för att flyktingmottagandet inte fungerar. Och vi kan inte låta SD hindra oss från att diskutera den saken.

Expressen

Jag har sagt samma sak i minst ett par år nu och blivit kallad både det ena och det andra för det. Framförallt rasist, främlingsfientlig och Sverigedemokrat. Fast jag helt uppenbart för de som känner mig, inte är något av detta. Allra minst Sverigedemokrat.

Jag är inte socialkonservativ för fem öre. Jag är inte sosse för fem öre. Jag bara påpekar det enkla faktum att man inte kan ha välfärdssystem och fri invandring och att jag helst ser att man lägger ner idén om välfärdssamhälle helt, eftersom det ändå är omöjligt att finansiera i mer än ett par generationer (sen blir lånen – eller skatterna – så stora att systemet kollapsar).

Inte ens i Kanada som faktiskt har nettovinst på sin begränsade invandring, hävdar att invandring kan lösa problemen med en i ålder ökande befolkning. Den floskeln ekar bara hos efterblivna Centerpartiet, som för övrigt marscherar i stadig riktning ut ur rikstagen om man tittar på det senaste årets opinionsiffror.

Så, nu kan vi välja. Ska vi dra i nödbromsen innan samhället kollapsar fullständigt, se om vi hittar nån integration som faktiskt funkar och sen – först sen – kanske öppna på trycket igen? Eller bara strunta i verkligheten – göra som vänstern alltid gör – sätta magkänslan före förnuftet och köra på, full fart i gamla hjulspår?

  • CoopCoor

    Jag blev lika förvånad som du. När jag har framställt samma frågor som nu ställs i Expressens artikel har jag precis som du blivit kallad för rasist, fascist och gud vet vad. Att försöka föra ett sansat resonemang om att fri invandring med nödvändighet måste medföra att andra svaga grupper får ge efter i den meningen att välfärdssystemet urholkas har varit som att svära i kyrkan. Skönt att nu även gammelmedia tycks ha fattat att ekvationen inte går ihop. Västerns problem har länge varit att de tror att pengar växer på träd, de ville eller förmår inte förstå att nya skatteintäkter enbart genereras i den privata sektorn och för att någon ska vilja investera i den privata sektorn krävs att de kan få rimlig avkastning på sitt kapital, dvs skattetrycket kan inte göras hur högt som helst. Kanske kan nu även vänstern förmås till denna insikt, eller är det att hoppas på för mycket?

  • Tommy_Funebo

    Sammanfattningsvis är din bästa lösning att 1) när andan faller på förbjuda immigration, 2) och dessutom skattesubventionera ny eller tidigare immigration genom integrationsprojekt, som dessutom troligen innebär en mer eller mindre stor repression för att få denna integration att nå de mål politiska beslutsfattare ställer upp?

    Intressant. Hur ska man då kunna veta hur stort utbudet och efterfrågan på migration egentligen är? Vilka negativa följder för ekonomin och egendomsrätterna kommer den extra skattebelastningen och repressionen att leda till?