Det finns inga etniska svenskar

Iaf får man inte säga det högt, för då är man tydligen rasist.

När man inte kan säga sanningen som den är, utan att folk blir förbannade, då vet man att något är galet. Förskönande omskrivningar behöver bara den använda som inte har ärligt uppsåt.

Det kan därför aldrig vara moraliskt fel att säga som det är, att barnfattigdom, arbetslöshet och en del andra samhällsproblem huvudsakligen är centrerade kring gruppen ickeetniska svenskar. Dvs svenska medborgare som inte är födda i Sverige, eller som inte har svenskfödda föräldrar.

Det är så verkligheten ser ut!

Men det har alltid varit vänsterns lösning att inte erkänna problem som de är utan istället gömma undan och använda förskönande omskrivningar. Det var samma sak redan under Göran Persson (s). Som om problemet vore att man riskerar förolämpa folk genom att kalla saker vid dess rätta namn. Det är väl snarare det enda rimliga?

Det är svårare för den som inte kan språket att få jobb. Det är svårare för den som inte har kompetens att få jobb. Det är svårare för den som har ett icke traditionellt svenskt namn att få jobb. Detta sammantaget gör förstås att arbetslösheten blir mycket högre hos just gruppen icke etniska svenskar.

Om man inte ser detta, eller inte vill säga det högt, så kan man inte heller lösa problemet. Alla lösningar passar inte för alla människor och ibland är problem större än den enskilda människans situation.

I detta fallet handlar det förstås om att stora grupper invandrare som kommer från världens fattigaste länder inte har en suck  i konkurrensen på den svenska arbetsmarknaden och aldrig kommer hinna ifatt och kunna konkurrera om annat än lågkvalificerade jobb.