Zombie Apocalypse (2011)

Bara titeln gjorde att jag var tvungen se den här filmen utan att veta något överhuvudtaget om den. Jag är en zombiefilmsfanatiker av rang och ser varenda zombiefilm jag kommer över.

Och även om jag sett betydligt bättre specialeffekter av amatörer på YouTube så var det rent storymässigt och skådespelarmässigt en riktigt okej film!

Två ansikten var bekanta sedan tidigare för mig, Ving Rhames (Mission Impossible, Pulp Fiction) och Lesley-Ann Brandt (Spartacus). Men trots att det var en B-film som var inte skådisarna i övrigt dåliga.

Storyn var ungefär som den brukar i Zombiefilmer. X antal personer som överlever när alla andra dör om kring dem försöker ta sig till plats Y för att undfly zombies. På vägen dit dör hälften av dem (eller fler) och det är massa gore, action och spänning. Det är ganska förutsägbart, men gillar man temat så räcker det utmärkt!

En outalad regel i zombiefilmer är att man aldrig får kalla dem zombies. De heter undead, walkers, turned etc. men aldrig zombies. Det vågar man driva lite med i filmen och det är kul.

Egentligen kan jag bara klaga på att specialeffekterna var så dåliga. Det finns ingen ursäkt för att hålla den här nivån när ungar på YouTube kan göra mer trovärdiga saker. Då har man helt enkelt betalat fel folk för uppgiften. Importera nån överkompetent arbetslös indier och gör jobbet billigt åt er ffs!

Betyg: 3
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1876547/