The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

Det tog en jävla tid att få tag på den här i en sevärd version. Det verkar som man tänker mjölka den ordentligt på bio innan man överväger släppa den på DVD/Bluray…

Hursomhelst så var det inte en så hemsk upplevelse att se den som jag förväntat mig. Och med tanke på hur jag i andra sammanhang sett den korad till titlar som ”årets sämsta film” och liknande var ju förväntningarna minst sagt låga.

Det är samma sorts fjortisfilm som de tidigare i serien och står man ut med vampyrer som glittrar och tonårstjejer som beter sig irrationellt för nån naiv bild av ”äkta kärlek” så är den ju faktiskt ’okej’.

Det händer ganska lite dock jämfört med tidigare filmer så betyget blir lite lägre. Det stora moraliska temat verkar handla om huruvida man ska abortera ett foster som riskerar ta livet av mamman eller ej. Det är förmodligen en het potatis i USA, men som svensk kunde man ju förfäras mer…

”Ta ut ungen?” ”Nähä, men skyll dig själv då, idiot” var min reaktion och sen väntade jag bara på att filmen skulle ta slut.

Det gjorde den, till slut. Och jag tror bara jag sov bort några minuter.

Betyg: 2/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1324999/