Terra Nova (2011)

Jag visste att jag sett honom någonstans. Det var först häromdagen jag insåg att det var Colonel Miles från Avatar som hamnat i den nya SciFi-serien Terra Nova.

Men det gör inte serien på något sätt sämre. Han passar utmärkt in där i djungeln bland dinosaurierna, som överlevaren som inte räds att stå öga mot öga med en Raptor, bara beväpnad med en djungelkniv.

Terra Nova utspelar sig ett hundratal år in i framtiden (2149). Människan har koloniserat Mars men Jorden har för länge sedan blivit en obeboelig soptipp. Tills någon hittar en tidsreva, en portal till Jorden i ett alternativt universum.

Genom portalen tar sig en serie utvandrare för att starta om på nytt. Vi följer en familj i den tionde utvandringen.

Det finns bara två problem med att utvandra. När du väl gått igenom portalen finns ingen väg tillbaka och jorden du hamnar på ligger historiskt 85 miljoner år tillbaka i tiden.

Med 20 miljoner år kvar till den siste dinosauriens undergång finns en del att ta i beaktning när man bygger upp en koloni mitt i djungeln. Inte alla ser heller den förhistoriska jorden och projektet Terra Nova som en ny chans för människans överlevnad med en alternativ syn på miljön. Istället verkar en grupp för att suga ut alla resurser från den förhistoriska jorden för 2149 års befolknings räkning. De kommer från den sjätte gruppen utvandrare och kallas därav för ”The six’ers”

Det här är en riktigt bra serie och första säsongen har nyligen avslutats så det finns ingen anledning att inte genast se den!

Betyg: 4/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1641349/