Seeking Justice (2011)

Det har blivit många Nicolas Cage-filmer på sistone, utöver de recenserade såg jag också Con Air häromdagen. Det här är nog den bättre av dem dock och man får lite Enemy of the State-vibbar även om den inte når upp till riktigt samma nivå av kvalitétsunderhållning.

Guy Pearce som jag såg senast i filmen Memento spelar här en företrädare för en hemlig organisation som bestämt sig för att ta rättvisan i egna händer och ta vid där samhället misslyckats.

Nicolas Cage spelar en man vars fru blir misshandlad och grovt våldtagen. Han får erbjudandet att bildligt talat få våldtäktsmannens huvud serverat på ett fat, vilket han efter noga övervägande bestämmer sig för att acceptera. Snart visar det sig dock att det blir dags att leva upp till sin del av avtalet på sätt han kanske inte riktigt räknat med…

Det är en spännande thriller med konspirationer och jakt efter den frame:ade maken som bara vill rädda sin älskade partner från allt ont, på det där klassiska sätter som inte riktigt kan misslyckas. Iaf inte om man har Nicolas Cage i roll-listan.

Det är en duglig film, funkar finfint med chips och cola (eller te och choklad om man är som jag).

Betyg: 3/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1214962/