Real Steel (2011)

Familjevänlig, våldsam, dramatisk och underhållande. Det är fyra ord som sammanfattar Real Steel.

Hugh Jackman (X-Men, The Prestige) spelar en föredetta boxare (Charlie Kenton) som efter att sporten övergått till att handla om robotar som slåss istället för människor, åker runt och försöker vinna prissummor med sin robot på diverse små event runtom i USA.

Så en dag får han reda på att hans ex dött och hon har lämnat en son efter sig, som är 11 år gammal. Exets syster, gift med en rik man, vill adoptera sonen och Charlie tycker det verkar som en sjysst deal. Hans son som ärvt hans envishet tycker dock att hans pappas vardag med robotar som slåss verkar mycket mer spännande.

Det faller sig så att sonen, Max, får stanna med sin far över sommaren. Tillsammans lär de av varandras erfarenheter och naturligtvis kommer de varandra närmre i takt med att de vinner allt fler matcher med sin nya robot Atom, som de hittar på ett skrotupplag.

Det är en feel good-film, vilket gör den ganska familjevänlig. Samtidigt är den rätt våldsam, jag vet inte om jag tycker den eg. borde ses av någon under 12. Robotarna slår varann i bitar och sliter armar och ben av varann. Det finns många humoristiska inslag, men det övergår aldrig i fjantighet.

Överlag är det en väldigt väl balanserad film och både Hugh Jackman och ungen (Dakota Goyo) gör bra ifrån sig.

En mysig film helt enkelt!

Betyg: 4/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0433035/