Gladiator (2000)

Det finns få filmer jag skulle säga når upp till en 5:a i betygskalan. Russel Crowe har deltagit i två av dem och den ena är Gladiator.

Den andra är A Beautiful Mind, för den som undrar. Men ikväll var jag sugen på att se något pampigt och då blev det Gladiator!

I den osannolika händelse att du inte sett denna film så handlar det om den romerska generalen Maximus som utses av den döende kejsaren till hans tillfällige efterträdare, tills dess Roms senat samlat sig för att återigen bli en republik.

Detta uppskattas inte av kejsarens son, Commandus som försöker döda Maximus och hans familj. Det hela slutar med att Maximus blir slav och får slåss som gladiator. Det gör han med sådan framgång att publiken älskar honom. Samtidigt är det hans enda väg i möjligheten att hämnas sin mördade fru och son.

Det är en actionladdad, spännande och känslostark film. En blodig drama och en klassiker du absolut ska bocka av från listan av filmer att se om du inte redan gjort det.

Betyg: 5/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0172495/

  • Back when Gladiator came out on dvd, i fell asleep after less than 20 mins and i never made an attempt to watch it again. I’m starting to think this might have been quite the mistake. My friends always talk about one particular scene that has become kind of a cult phenomenon here in Denmark, because the actor playing Tigris starred in the worst danish car commercials ever made, before Gladiator ^^