The Debt (2010)

Jag förstod aldrig om den här filmen är baserad på verkliga händelser, eller helt fiktiv, men den handlar iaf om hur Israeliska agenter 1965 fångar en nazistläkare i syfte att föra honom inför rätta. Istället blir han skjuten, eller blir han? Parallellt får man följa deras liv 1997 när det ställs på sin spets om sanningen vad som verkligen hände ska komma fram eller inte.

Vi ser flera bekanta ansikten och bra skådisar, Tom Wilkinson (Batman Begins, John Adams) och Helen Mirren (The Queen) förmodligen de mest framstående. Sam Worthington (Avatar) är också med.

Det är en helt okej dramathriller. Nazisten spelas av danska Jesper Christensen (Melancholia, Quantum Solace) som redan efter två filmer verkar hamnat i ett fack som galen nazistläkare – trodde jag. Men nej det var inte han som spelade nazistdoktorn i The Human Centipede…

Betyg då? Tja, den är väl helt okej. Visserligen tycker jag temat är ganska ointressant, men som film duger den ju att fylla ut tiden med. Inget jag ser två gånger, men det känns inte som jag är bestulen på 1,5h heller.

Betyg: 3/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1226753/