Hostel 3 (2011)

Jag är ett ganska stort fan av våldsporrfilmerna Hostel och Hostel 2. I trean har man dock bytt regissör och även om originalförfattaren/regissören finns med på ett hörn så verkar det mest vara för syns skull. Resultatet blir en blek kopia av de tidigare filmerna.

Temat är egentligen ganska bekant om man sett andra gore/skräck-filmer. Snygga tjejer, mycket sexuella undertoner, rått våld och ja.. gore, förstås. Det som gjorde Hostel så bra var just hur skickligt den spelade på det där djupa obehaget av något som bara känns fel. I trean har den biten försvunnit. Det finns ingen psykologi kvar, bara en ond psykopat som vill mörda sina bästa vänner.

Det är måhända lite konstigt, men i stora drag ingenting nytt. Det gör allt väldigt platt och enkelt och allt som gjorde att jag gillade de första filmerna saknas.

Tyvärr är det ingen värdig uppföljare. Den är sevärd, men inte mycket mer. Betyget blir en mycket svag 3:a.

Betyg: 3/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1255916/

  • Jag såg den första filmen i serien när den kom ut, och jag blev faktiskt ganska så besviken… Kan nog ha att göra med att jag då dejtade en kille som i flera månader hade snackat om att det var den grymmaste filmen EVAR. Så jag hade nog lite för höga förhoppningar på den. :P

    • Förmodligen. Det är en bra film dock, men jag gillade t.ex. Saw och Cube mycket mer (den första alltså).