Contagion (2011)

Jag älskar virusfilmer nästan lika mycket som jag älskar zombiefilmer så givetvis var förväntningarna höga när jag igår satte mig för att se Contagion.

Att listan på skådespelare innehåller namn som Kate Winslet (Titanic), Laurence Fishburn (Matrix), Jude Law (Sherlock Holmes), Matt Damon (Bourne Identity) och Gwyneth Paltrow (Iron Man) gjorde förstås inte förväntningarna lägre.

Men det var ingen värdig uppföljare till Outbreak direkt. Faktum är att även om regissören Steven Soderbergh oftast gör riktigt bra filmer (Ocean’s Eleven mfl) så kändes det här autentiskt på en nivå som gjorde det mer likt en dokumentär än en thriller.

Tempot avtar när filmen fortgår och det är inte direkt vad man förväntar sig i en virusfilm som snarast ska närma sig total kaos av postapokalyptiska proportioner.

En effekt jag dock verkligen gillade var hur flera av de stora namnens karaktärer oväntat dör, vilket gör att man känner förlusten på ett annat sätt än i filmer där känd skådespelare = karaktären överlever.

Det är inte alls en dålig film, missförstå mig rätt. Men förväntningarna gör att det landar på ett ganska besviket betyg.

Betyg: 3/5
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1598778/