Pro-drogfilm?

En dålig mamma vars son använder droger vid 12 års ålder. Ungdomar som festar med olagliga droger, den enda sort som finns när man är under 20. En polis som fördömer och ungdomar som har kul på vad som ser ut som vilken fest som helst.

Är det bara jag som inte fattar problemet?

Visst, jag förstår att ungdomar inte ska använda droger, för deras hjärnor är känsliga och de har dåligt omdöme generellt pga bristande erfarenhet och att de ännu inte insett sin dödlighet. Allt övergående problem.

Men filmen hade lika gärna kunnat handla om att de söp alkohol, vilket som sagt inte heller vore lagligt eftersom jag gissar de alla är under 20.

Det enda sakliga informativa inslaget i filmen är att man demonstrerar tydligt hur man rullar en joint så den som ev. saknade den kunskapen är lite rikare efteråt.

Oroliga mammor och fördömande poliser är väl däremot varenda tonåring totalt immun emot.

  • KS

    Jag känner några som har rökt kanabis, set dem röka och vart med i fester där några höll på med sånt. Och inget i den här videon påminde om det. De hade lätt med att skratta över nästan vad som helst, berättade om hur de kunde se musiken som spelades och sa en massa roligta och knasiga saker, var lugna, pratade långsamt och ville helst inte ta sig ur soffan/fotölj som de satt i. Dom röker inte längre kanabis idag och är högskoleutbildade, har barn och välbetalda jobb. Som visar att att ha rökt kanabis inte påverkat dem mer en att de blev mer nöjda med sina liv.

    De som var i denna videon såg mer ut för att vara påverkade av alkohol och tobak.