Suspekta telefonförsäljare

Det ringer ganska sällan på min mobil, eftersom jag har hemligt nummer. Men när det händer så är det förstås för att man lämnat sitt telefonnummer nånstans och med microskopisk undertext godkänt något som kan tolkas som ett medgivande till att bli uppringd av vem som helst som är i ”samarbete” med sajten ifråga.

Samtalen börjar alltid med något helt fantastiskt. För dom vet ju att om dom inte lyckas hålla kvar en bortom irritationen över att bli uppringd i hemmet oombed av en jävla försäljare, så är dom chanslösa att sälja något.

Den alternativa strategin verkar vara att läsa sitt mantra utantill, med andningsteknik som skulle göra Gudrun Schyman imponerad och ihärdighet i nivå med Jehovas Vittnen.

Oavsett så slutar det alltid på samma sätt. Man har vunnit en miljon, en resa jorden runt och fred på jorden, OM man bara först betalar för gratissaken med en avgift, som man när som helst kan tacka nej till, om man ringer på telefontiden som är bemannad varannan tisdag, vid fullmåne mellan 13:05 och 13:07 men bara om det är en röd dag det första jämna datumet i dåvarande månad.

En mindre hederlig strategi är att lova dyrt och heligt vad som helst, sen ska man svara på vissa frågor, eller bara bekräfta vissa uppgifter – som en ren formalitet givetvis. Sen visar det sig att det man tackat ja till när man bekräftat detta, är något helt annat än vad man själv uppfattat. Och eftersom dom spelat in slutet av samtalet när man tackar ja, så ska man inte våga protestera utan hosta upp slantarna för den där jävla brunkrämen eller vad fan dom nu säljer för otacksam skit.

Det funkar förmodligen tillräckligt bra, för att det ska vara värt driva. Ungefär som spam. Om en på miljonen betalar så går det runt, om man spammar tillräckligt många.

I mitt fall går det sämre eftersom jag är 1. cynisk och 2. spelar in alla telefonsamtal.

Såhär sjukt kan det låta.

Om någon undrar varför det piper så är det jag som censurerat bort min adress. I övrigt är filen lite bearbetad för att man ska höra tydligare vad hon säger. Bakgrundsljudet är från callcentret där hon ringer ifrån, så det var svårare filtrera bort (men har någon förslag så tar jag gärna emot dem).