I told you so…

Julafton har passerat och året börjar närma sig sitt slut. Jag tänkte summera året med några ”I told you so!”, eller på svenska ”Vad var det jag sa?”

I told you so #1: Storbritanniens porrfilter visar sig filtrera en massa saker som inte alls är porr. Ironiskt nog, också hemsidan för mannen som införde dumheterna. Det här är anledningen till att förhandscensur på Internet inte fungerar och inte ska användas.

Pussy on the Internet?

I told you so #2: SvT Aktuellt visar 27/12 ett reportage (7min, 45sek) där resultatet av Svensk ”nolltolerans” ställs i motsats till Danmarks skadereduktion. I Sverige ökar antalet som dör av narkotika varje år, medan missbruksnivån är på samma nivå som i det betydligt mer humana Nederländerna. I Danmark sjunker antalet dödsfall varje år. I o m att etablissemanget nu belyser detta faktum som vi ”drogliberaler” påpekat i decennier så har vi i allt väsentligt vunnit den intellektuella debatten. Nu är det bara en fråga om opinionen eller politikerna ska hinna ifatt först (beroende på om politikerna vill ”gå före” opinionen eller inte – politikerspråk för att  skita i vad vanligt folk tycker och göra det eliten vill).

I told you so #3: Efter dokumentärer om vansinnet hur Grekland kom in i Euron och en allmänt större förståelse för att banksystemet parasiterar på samhället, börjar kritiken från liberala ekonomer bli allt mer mainstream. USAs budgetförhandlingar och Detroits sönderfall demonstrerar tydligt faktum: Keynsianismen är död, den vet bara inte om det än.

Staten + Kapitalet = Sant

I told you so #4: Vi närmar oss supervalåret 2014 och Sverigedemokraterna ökar i opinionssiffrorna med varje journalistisk kampanj i syfte att åstadkomma det motsatta. Grundfrågan som ingen utom Sd vill ta i – att det finns en fundamental konflikt mellan rörelsefrihet och välfärdsstaten – är något som allt fler debattörer börjar vakna upp till. Jag hoppas det betyder att det 2018 ska finnas ett liberalt alternativ som står upp för [alla] de grundläggande liberala rättigheterna och att socialliberalismen äntligen ska bli passé. Utan det alternativet finns ingenting som stoppar Sd från att bli ännu större. Eftersom deras åsikt kring invandring är den som folket i övrigt har störst sympatier för, oavsett hur indignerade kultureliten blir av detta faktum.

Jag skulle kunna fortsätta, men det känns som det räcker så. Jag har inte ens berört avlyssningsskandalerna som härjat hela året precis som vi varnade för 2008, för jag vet att eliten skiter fullständigt i vad vi tycker om massövervakningssamhället och så länge vanligt folk inte fattar att det inte är dom själva som avgör om mjölet är rent, så är det meningslöst diskutera frågan. Svenskar är helt enkelt jävligt naiva när det kommer till staten i rollen som Vår Stora Moder och ingenting tycks ändra den inställningen.

Det ska bli roligt följa EU-valet, och kanske Piratpartiet överraskar, men om inte all gratisskjuts som Edward Snowden gett frågan om övervakning, så kommer ingenting hjälpa. Jag tror mer på nationalismen som sannolik vinnare och därmed kanske också min profetia från 2011 går i uppfyllelse, att Sd når upp till 11-14% i Riksdagsvalet. Det återstår att se!