Hej SvD – Jag ser att ni börjat ta betalt?

Jag ser att ni har börjat ta betalt för er nättidning.

Eftersom ni inte gjort om sidan på något sätt eller direkt erbjuder något mervärde sedan detta infördes, så känner jag mig inte direkt motiverad att betala för att läsa just er tidning..

Jag slutade läsa DN när de började ta betalt för vissa artiklar. Det är bara irriterande när man kan läsa vissa delar, men inte andra. Att ha 25 artiklar per månad är så lite att det också skapar irritation mer än något annat.

För den som har jobb är det förmodligen värt ca 50 mån, men vi studenter, hur tänker ni för oss?

Att ni tar betalt gör dessutom att jag inte kommer kunna länka nyheter till andra, och jag kommer vara stressad varje gång jag själv ser en länk till SvD. Är den värd offra en av endast 25 artiklar på? Det vet jag inte. Så sannolikt kommer jag klicka allt mindre.

Jag tror ni gör er en otjänst med denna affärsmodell. Jag förstår att ni måste få in pengar och annonsörerna betalar allt mindre, men utan ett mervärde för de som betalar ser jag inte hur det är värt det.

Varför inte tillåta kommentarer enbart för medlemmar? Eller låta länkar delade av medlemmar vara gratis att titta på för de som läser dem? På så vis har folk incitament att klicka på länkar och att sprida nyheter. Vilket sannolikt gör att fler kommer se era nyheter och därmed också fler som vill och kan betala för medlemskap.

Tills vidare kommer jag dessvärre sluta läsa er och eran inlåsningsmodell gör också er tidning som debattplattform allt minde aktuell för vanligt folk. Det är tråkigt.

Vänliga hälsningar
Hanna

Update

SvD svarade mig:

Hej Hanna
Tack för mejl och tack för konkreta förslag som vi tar med oss i utvecklingsarbetet.

Vi är väl medvetna om att vårt digitala erbjudande innehåller få mervärden. Vi har flera idéer som vi ännu inte hunnit realisera. Så håll utkik på den fortsatta utvecklingen.

Det är också flera som efterfrågat ett digitalt studenterbjudande. Så det är mycket möjligt att sådant kommer framöver. Just nu kan du testa 5 veckor för 50 kronor: http://kund.svd.se/webApp/tanjtanken

Med vänliga hälsningar
Ola Henriksson
Utvecklingsredaktör SvD