Skyrim

Anledningen till att jag varit lite dålig på att blogga senaste veckan är att jag dels jagar jobb, dels spelar Skyrim.

Jag började som Red Guard Fighter, men insåg att pilbåge och tjuveri var mycket roligare, så när min krigare börjat övergå till nån slags konstig hybrid bestämde jag mig igår för att börja om.

Så, nu kör jag Kahjit (ett slags människoliknande katt-djur) och tjuv med båge full-time ist. Soo much fun!

Min tjyv Red "Touth". (Så går det när man startar karaktärer mitt i natten)

Om det är något jag ska klaga på med Skyrim så är det att grafiken känns ett par år gammal. De förra spelen släpptes 2006 och 2008. Skyrim kom först 2012. Det är en stor värld, men grafiken känns inte up-to-date. Det är mycket kanter och jag undrar spontant varför man inte använder nån slags smothing-algoritm (som tessilation) för att få bort alla fula kanter i miljön?

Människorna känns också kantiga och lämnar en hel del att önska i jämförelse med hur människor ser ut i t.ex. Fable 3:

Fable 3

Musiken är underbar, det är bra synkat med händelser också. När drakarna kommer så börjar themet med dragsången och manskören och det blir riiiiktigt pampigt!

Världen är stor, finns massor att upptäcka.

Den enda störiga bugg/miss jag upptäckt är att när man är begränsad till endast 1 companion och någon ersätter denna plats pga storyline så får man ingen hint om var ens förra companion tar vägen. Jag förmodar att de återvänder till där man hittade dem (vilket kan vara nog så jobbigt att försöka minnas i en värld som tar åtskilliga timmar real time att gå från ena änden till den andra) men man får isf inte minsta hint om detta.

Lite googlande gav mig tipset att använda den här koden för att tvinga tillbaka min packåsna/hjälpreda:

prid <RefID>
moveto player

Skrivs in i consolen med enter efter varje rad. Problemet är att hitta koderna för respektive companion, men de finns här: http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Lydia

Alla prylar ska finnas kvar på dem också!

Sen måste jag ägna ett stycke åt att bara hata Steam. Jag har detta spel fullt lagligt, förbeställt på Steam och allt. Satt och ‘hängde på låset’ innan release. Men Steam är så jääävla buggigt. Det conflictar med i princip vartenda anti-virus, anti-malware, firewall- och annat program som finns, så alla dessa måste vara eliminerade. Sedan måste UAC vara helt avstängt och programmet måste startas med Admin-rättigheter (för alla användare). När allt detta är fixat så kan det connecta ungefär en gång av 10. Som bäst.

Varje försök tar ett par minuter, vilket resulterar i att man sitter minst 20 minuter och bara försöker få Steam att ansluta när man ska spela. Även i felsäkert läge med nätverk återstår detta strul (och där går inte spela, för det laddas inte grafikdrivisar).

En av anledningarna till att jag envisades i flera dagar med denna tragedi är att jag ville ha Acheivements när jag spelade. Till slut fick jag dock nog och laddade ner crack från The Pirate Bay. Det funkade utan fel på första försöket!

När ska utvecklare lära sig att DRM bara förstör för oss som vill spela lagligt och inte är ett hinder för dem som skiter i det?!

Ta bort dessa jävla kopieringsskydd och låt mig spela min legala kopia utan Steam och annan malware som förpestar livet när allt jag vill är att ha min dos av Skyrim på kvällarna.