Hur snygg på en skala?

Hur snygg är du egentligen, på en skala? Förmodligen har du redan en ganska god uppfattning, men om du vill veta mer exakt _varför_ finns det en app för det på anaface.com där du kan granska ditt ansikte och få ett betyg i skala 1-10.

Själv har jag för bred näsa, vilket inte är någon nyhet för mig. Men det är det man har plastikkirurgi till. ;P

 • Johannes Fred

  Det här är super kul! Jag trodde aldrig jag skulle få 8,69 :D Bred näsor kan vara vackert också ;) (Detta är första gången jag skriva på svenska).

 • Alexander

  Ptja. Det verkar som om den inte tar hänsyn till en mängd viktiga detaljer (diverse former, färger och texturer) som har inverkan på hur attraktiv man uppfattas. Men om man tar sifferbetyget med en nypa salt och håller sig till de proportioner som mäts kan man väl få någon intressant upplysning om hur just dessa generellt uppfattas. Fast detta får mig att undra över hur stark korrelationen egentligen är mellan variablerna ”fysisk form” och ”universell attraktionskraft”. Det finns uppenbarligen allmänna tendenser i uppfattandet av skönhet, men samtidigt är den individuella smakvariationen rätt stor… 

  • Ja, det är ju symmetrin som mäts i första hand. Man kan ju fortfarande ha brännskadat ansikte och få bra betyg även om ingen skulle kalla en snygg i verkligheten… ;D

   • Alexander

    Precis. :D Så jag vill mena att det inte alls är fysisk attraktionskraft som mäts utan just symmetri och proportioner. Som iofs har betydelse, men inte så avgörande som testet vill låta påskina när det ger ett sifferbetyg. 

    För övrigt gillar jag din näsa! Min också, fast den enligt testet ansågs vara för bred för mitt ansikte (fast jag har alltid upplevt den som smal, om något.)

    • Alexander

     En annan grej som jag tycker är intressant är det där med vinklar. Alla har ju sina bra och dåliga sådana och en person som upplevs som ful eller snygg rakt framifrån kan upplevas helt annorlunda i profil till exempel. Sedan finns det nog en mängd andra omständigheter som påverkar, men just vinklarna är något jag har tänkt på många gånger själv.

     • Alexander

      Sedan har vi ansiktsuttryck också… jaja, listan kan väl göras hur lång som helst. Jag ska vara tyst nu. :P