Vi drogliberaler

En jättebra debattartikel finns hos Expressen av Eric Erfors om Beatrics Asks nya integritetskränkande lagstiftning som ska göra så polisen kan tvinga barn under 15 att ta urinprov för att kolla om de använt narkotika (eller godtyckligt hota med, som tunnelbanepolisen gjorde, för att få sin vilja fram när barnen är jobbiga på annat sätt mot polisen).

Det finns förstås ingenting om drogliberalism i detta ämne. Att inte utsättas för godtyckliga tvångsåtgärder, är inte detsamma som att vara för vad som helst tvångsåtgärderna ämnar förhindra. Det är som att säga att om man är emot massövervakning av hela svenska folket, så är man för terrorism. Så svartvit världsbild har bara idioter som Johan Pehrsson (fp), och Beatrice Ask (m) som tror att allt löser sig bara man ger mer makt åt polisen.

Det kan vara att polisen ska få använda FRA ena stunden, att använda tvångsåtgärder på barn andra stunden, och sen kommer ytterligare någon åtgärd och den som är emot det för att åtgärden är helt oproportionell till vad man eftersträvar är då, ”drogliberal”, eller ”terrorismliberal” eller nåt annat fånigt. Att bara stå upp för integriteten räcker tydligen inte som motiv.

Vi Pirater står upp för integriteten och vi har stöd hos ett fåtal spridda liberalt sinnade människor i andra partier. Men om du vill vara säker på att den här sortens lagar stoppas i framtiden av ett parti som inte kompromissar – då ska du rösta på Piratpartiet i höst.