Världskulturmuseet ändrar sig

Efter omfattande kritik har nu Världskulturmuseet ändrat sig, meddelar man i ett pressmeddelande.

– Med tanke på den intensiva debatten och diskussionen om utställningen är det av stort allmänintresse att den får möta sin publik, säger den i höst tillträdande museichefen Mats Widbom.
I ett extrainsatt ledningsgruppsmöte i Göteborg, med Världskulturmuseets tillträdande museichef som adjungerad, har museet beslutat att återuppta en diskussion om att visa hela utställningen Jerusalem förutsatt att konstnären önskar så. Curator för utställningen blir i så fall Margareta Alin Hegelund.
Museet beslutar samtidigt att anordna en programverksamhet med ett antal debattkvällar om till exempel religion och HBT-frågor, om konst och yttrandefrihet, och om det pluralistiska hybridmuseum som Världskulturmuseet vill vara.
– Vi vill också att det förarbete som gjorts av museets personal blir underlag för en fortsatt diskussion där många röster kan komma till tals, säger den i höst tillträdande museichefen Mats Widbom.

Kritiken har framförts kanske som starkast av Christer Sturmark, på blogg och Newsmill, vilket kan läsas här och här.

 • Julia

  Hej jag heter Julia, och har nyligen opererats hos Igor (Måndags)
  och jag har lite små frågor jag vill fråga dig eftersom du också har opererat din näsa där, jätte fint:)!
  Jag såg att du sa att du inte blödde någonting på tredje dagen, här blödde jag något otroligt mycket när jag drog ut tamponaderna! jag opererade bara bort en buckla jag hade på näsryggen och fixade till min brosk, sen så fixa han till min nässtipp lite, just nu är jag lite orolig för mina läppar ser mycket mindre ut än vad som såg ut innan ! jag undrar om det har skett några liknande skillnader hos dig? jag är dock ganska svullen, runt ögonen, blå och lila.

  Jätte tacksam för svar!
  Kram
  Julia

 • gothbarbie

  Om han inte rört läpparna så låter det mysko. Varför skulle de blivit mindre? :)

  Jag blödde när han tog bort stygnen, men det slutade ganska fort, så förutom att jag såg ut som nån av rumpnissarna i Ronja Rövardotter i ansiktet pga att näsan var så svullen, så hade jag inga problem i början.

  Blåmärkena i ansiktet gick över efter första veckan. :) Jag har videos som jag gjort som visar bättre på YouTube. De finns om du klickar på länken upptill där det står 'YouTube Channel'.

 • Julia

  Jag vart jätte svullen i ansiktet så det var därför mina läppar försvann hehe.. Håller på och blir bättre just nu! Jag är ganska petig av mig när det gäller såg, och det sjukt irriterande med sår i näsan, jag har har pillat lite och försökt och få bort lite gammalt som stör, men jag hoppas bara inte det påverkar något!

  jag bor i Norrköping, så det var inte så viktigt att jag behövde åka tillbaks nu på Måndag för och ta bort bandaget, vad tycker du? jag menar, vad gjorde dom som du inte skulle kunna göra själv hemma? JÄTTE tacksam för svar! blir lite nervös, tänker på det hela tiden, för det är ju resultatet som man längtar efter, och man vill ju inte göra något fel..Ha en bra dag:)!
  /Julia