Vad är det för fel på folk i Rosengård?

Varför attackerar folk i Rosengård ambulanspersonal? Jag förstår verkligen inte. Inte ens i krig attackerar man ambulanser, de är fredade. Men blatteungar i rosengård kastar sten på ambulanser och ambulanspersonal, samt på brandbilar och brandmän. Jag förstår inte. Vad vill man uppnå?

Ett ännu större utanförskap och allmänt hat från resten av landet? Har man synfel och förstår inte skillnad på polis och ambulansmän? Eller är det deras sätt att skicka klagomål när de inte är nöjda med utryckningstiden, i änden av en knytnävestor sten?

Jag förstår inte. Snälla någon förklara för mig.

 • Olyckliga?

  Det är väl ingen som någonsin påstått att det finns ett rationellt beslut eller tänk bakom ett sådant handlande. Kanske försöker kidsen i rosengård rationalisera sitt beteende men det är ju en annan sak. Om du verkligen vill veta borde du nog vända dig till en sociolog eller liknande. I min värld är det dock inte svårare än att folk som beteer sig på det viset är djupt olyckliga. Jag skulle tippa på att de känner sig alienerade. Hade jag inte vetat bättre hade jag nog också betett mig så under liknande omständigheter.

 • K-SATANAS

  Beter sig som ett djur, ska behandlas som ett djur. Det finns inga ursäkter alls. Vad än felet är, spelar ingen roll.
  För mycket jävla daltande och socialt trams. De är skithögar och ska bara behandlas som skräp.
  De ska inte kasta en sten. Förstår varför de kastar på räddningstjänst, feghet, de risker inte att bli skjutna.
  Finns ingen stake i Malmö polisen( beror på viljelös ledning). Ta efter Sthlm polisen istället. Åk in på bred front, skjut om de kastar sten. Det ingår inte i polisen tjänstgöring att få stenar mot oss, men vi har vapen, använd dom.
  Och sluta tramsa om socialt olyckliga individer, samhällets fel och fan vet allt. Bara jävla bullshit.
  När ska vi lära oss att fullständigt ge fan i dom, så länge dom bränner ner sina egna områden, låt så vara. Inget ska dom ha, dom får sköta sina skadade och nedbrunna hus själva.
  Att totalt igonera är bästa lösningen. Det är massmedias fel att de fortsätter. Ge fasiken i att skriva, ge sjutton att skicka in räddningsfordon. Till slut lär dom sig, när ingen bryr sig om deras skit kultur , deras liv och bostadsområden.
  Men massimporterar man skit, så kan ju knappast resultatet bli annorlunda.
  Olyckliga ?? Fuck my ass. Och hur många är inte olyckliga i detta land? Ett minimi krav är att kunna ta ansvar och konsekvensen av sina egna handlingar. Uppfyller dom minimikravet ?

 • gothbarbie

  Om de känner sig alienerade, vad är det ambulansen symboliserar som får dem att ge sig på just dem?

 • Magnus J.

  Det är faktiskt ett helt rationellt beteende i vårt moderna samhälle. Beter man sig som ett svin kommer samhället att ställa sig frågan: ”Vad har vi gjort för fel eftersom de är så arga?” Följt av: ”Vi kanske skulle ge dem en ny simhall/fritidsgård/skateboardpark/whatever för att visa att vi bryr oss?”

 • Agneta var snyggast

  Den behöver väl inte vara mer än en diffus symbol som något man kan rikta ilska mot i ett försök att få utlopp för sina känslor. Som lekman känns det bekvämare att anta att folk mår dåligt än att sätta etikett på dem, döma ut dem som lägre stående varelser och säga att det är Fel på dem.

  Pröva att översätta det K-SATANA skriver till barnuppfostran. Herregud. Medmänsklighet är väl inte direkt socialt trams precis. Jag har svårt att se hur hårt mot hårt skulle ge några direkt produktiva lösningar. Finns ju en anledning till att man förbjudit aga t ex … att lösa konflikter med våld känns inte vare sig demokratiskt eller sofistikierat.

 • Abadaba

  Hehe satanas, själv tycker jag poliser som du borde skjutas. ;) Så fuck off med dina pistoler och skjut dig själv i skallen. Eller vänta, du kanske ska uppge din riktiga identitet så du kan få sparken istället?

 • gothbarbie

  Isf är det fel på ”samhället”.

 • gothbarbie

  Åh andra sidan så sysslar man inte med barnuppfostran mot vuxna människor. Var är föräldrarna till dessa ligister? Varför är det bara i invandrartäta områden man kastar sten och eldar bilar? Det kan ju inte gärna bero på fattigdom för det här är ju ett nytt problem, dessutom har de flesta invandrare det bättre än i sina hemländer. De bor inte direkt i villor i Somalia t.ex. :P

 • Yuri

  Det var säkert bara ett litet missförstånd mellan ambulanspersonalen och människorna, falsk larm eller någonting sånt, inget speciellt

 • Widar Nord

  Abooo det är en klassfråga!

  ..eller inte

 • gothbarbie

  Ja, det är klart. Missförstår man nån så kastar man ju sten på dem. Det är ju logiskt. ;P

 • gothbarbie

  De hade kastat rolexur annars? ;P

 • Joel

  jag är övertygad om att du och dina alternativa polare kallade yngre invandrare för blatteungar långt innan du hörde talas om stenar mot ambulanspersonal.

  ang. ditt inlägg om Newsmillartikeln så känner du nog till att det inte behövs Sharialagar för att överlåta ansvaret för en våldtäkt på den utsatta kvinnan. i många år har svenska rättegångar bedömt tjejers kläder vid tillfället för övergreppet.

  where is the riot?!!