The Expendables

Vad har Sylvester Stallone, Arnold Schwartzenegger, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Dolph Lundgren och Bruce Willis gemensamt? De är alla med i actionfilmen The Expendables. Nej, det är inte ett skämt. Namedroppingorgasm är bara förnamnet.

Sylvester Stallone har producerat actionfilmen, som känns läskig redan på förhand. När man drar till med många kända skådisar brukar det inte sällan vara på bekostnad av filmen i övrigt. Här har man gått bortom allt vad rimlighetens gräns heter och sedan ytterligare lite, i jakten på att få in varenda actionskådis från de senaste två decennierna (Van Damme exkluderad).

Trailern känns ju godkänd, men om filmen lever upp till sin oundvikliga hype återstår att se.

Ett hett tips är väl dock att de flesta av de större namnen inte deltar allt för många frames i produktionen och att de mer tvivelaktiga semi-b-skådisarna kanske deltar desto mer.

Personligen gillade jag faktiskt Rambo IV och när jag för första gången såg Cop Land i helgen så växte faktiskt Stallone lite i mina ögon som skådis. Kanske är det inte ett helt dött lopp ändå, även om skådespelartalang kanske inte är det som driver folk till biograferna för att se en sån här film.

Att kassa skådisar också kan komma långt i Hollywood bara genom att se jäkligt häftiga (och kinesiska) ut, är ju Jet Li ett gott exempel på.

Nåväl. Jag kan inte undgå att se fram emot den här rullen. Tillsammans med Resident Evil IV är det en av de givna filmerna att se i sommar (ja, jag ser alla zombiefilmer slaviskt).

Länkar: theexpendablesmovie.net