SJ med ny slogan!

Jag tog mig friheten att hitta på lite nya slogans för framtida reklamkampanjer. SJs varumärke är ju inte nåt vidare just nu, när de istället för att uppnå sitt mål att komma i tid till 90% förmodligen ställer in fler tåg än som åker, av vilka sedan förmodligen inget kommer i tid.

Nå, det är förstås bara spekulationer, men vad som inte är en spekulation är att missnöjet är stort.

Och där det finns missnöje finns det kreativitet. Här är mina bidrag. Vad kan ni komma på för fler roliga reklamslogans?

 • Moa

  ”I stället för att köpa en trisslott”

 • Yuri

  Det som jag inte förstår är hur det gick till att snö skapar kaos i tågtrafiken i Sverige? Vi befinner sig inte direkt i Afrika, det är ingen hemlighet att det snöar på vinterna i Sverige och så har det varit i typ flera tusen år. T ex i Ryssland går tågtrafiken som vanligt och det spelar ingen roll att det snöar som fan eftersom man bygger ju infrastrukturen med tanke på lokala förhållanderna. Gick den svenska välfärden förbi banverket eller?

 • Moa: bra! haha ;D

 • sphr

  Lokaltrafiken i blekinge kör just nu en kampanj ”lämna isskrapan hemma, åk buss eller tåg i stället”. Hälften av alla bussar har körts sönder mot snövallar, tågen är inställda.

 • Isa

  Yuri: Detta är de värsta förhållandena på 20 år, och Banverket säger att de inte har installerat ett system som tål dessa förhållanden eftersom det skulle bli för dyrt, när det ändå händer så pass sällan.

 • Daniel Wijk

  Isa: Visserligen. Dock hade dom problem även innan det var så här svinkallt.

  Banverket har inget att skylla på. Möjligtvis att dom fortfarande inte har tillräckligt med pengar…

 • ”Skynda långsamt.”

  Jag åkte faktiskt till Stockholm över helgen. Det blev 3½ timmes försening dit och 1 timmes försening hem. (Att jag alls kom hem var förstås bara tur.)

  Naturligtvis samma problem med SL. Imorse gick inte ens tunnelbanan på många sträckor. Själv fick jag knata från Johanneshov till Gullmarsplan. Bara runt tio minuters gång, men andra hade det desto värre.

  Statliga företag är inte effektiva, och det märker vi inte minst här. Snö blir det år efter år efter år – men några åtgärder vidtas inte för att slippa dessa kriser. Det finns inget incitament. Snarare tvärtom enligt den keynesianism som riksdagen mer eller mindre förespråkar. Vid kriser skapas arbetsuppgifter, och det är positivt. Även om man alltså bara gräver gropar och fyller dem igen.

  ”Tid är ett relativt begrepp.”
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..När mörkrets apostlar står inför dörren =-.

 • Daniel Wijk

  Det ”skojjigaste” är SJs totalt avsaknad utav servicekänsla. Vilket annat företag som helst hade bjudit på åtminstoende kaffe. När man reser med ett försenat SJ-tåg ska man vara glad om man ens har en fungerande toalett…

 • Andreas

  När jag var i västerås förra vintern och skulle åka hem så var sista tåget inställt och skulle ersättas med buss. Som plåster på såren så stängde dom stationshuset och vi fick ställa oss ute mitt i natten, i kylan och vänta 50 minuter på den där jä**la bussen. Det är service…

  ”Vi tar dig vart du vill, när vi vill”

 • Andreas: den va bra! :D

 • ”Punktlighet är en dygd” och ”Vi för Sverige framåt” är två nya förslag på slogans jag fått.. :D