Sex fortfarande kontroversiellt?

Man kunde tycka att i Sverige 2010 borde inte sex och porr vara så himla kontroversiellt längre. Kanske är det bara för att råkar bo i Sveriges 4:e kåtaste län som jag känner så, men mycket tyder på att den sexliberala hållningen får allt större spridning.

Idag är det t.ex. mycket vanligare att också unga tjejer tittar på porr, vilket givetvis är det bästa sättet att ”göra porren mer jämställd”, framför knasfeministiska resonemang om total avhållsamhet. Vi vet ju hur väl sådant brukar lyckas i praktiken…

Själv började jag titta på porr via TV 1000 och Canal+ när jag var i 11-12årsåldern, dvs när jag upptäckt tjusningen ”självbefläckelse”, som jag förmodar feminister som Nyamko Sabuni skulle kalla det. Det tog inte så länge att inse vad jag gillade mest. Iförsej hade Disney redan hjälpt till på den fronten. En kedjad Jasmine  i slutet av Aladdin väckte pirr i min mage redan 1992 när jag var 8 år gammal. Porren behövdes knappast för att tala om för mig varthän min läggning låg.

Men det var porr och Internet som satte ord på det. Porr är nämligen inte bara en fråga om isolerad självnjutning utan nu för tiden en social grej. Ett sätt att dela med sig av tankar, lust och njutning med andra människor. Porrsiter som Tube8, YouPorn mfl får sitt material till stor del uppladdat av medlemmarna själva. Amatörporren är dessutom en av de stora kategorierna där ”vanligt folk” gör porr och delar med sig av till världen utan ersättning.

Ibland är porren ”kvinnoförnedrande”, därför att somliga av oss tänder på sånt. Men det är givetvis en fråga om subjektivt tyckande. Varför t.ex. mäns sperma skulle anses så äcklig att det blir förnedrande att få den i ansiktet vittnar väl snarare om en syn på män och deras utlösning som är mansförnedrande än något annat, i mitt tycke.

Framförallt handlar porr om fantasier, precis som all film och litteratur. Att porr och sex är ett av de största intressena i de flesta av våra liv torde knappast vara någon överraskning för någon (möjligen sexnegativa feministen Birgitta Ohlsson (fp)?). Och det för oss tillbaka på det här med sökord på Internet.

Dagens och gårdagens toplista med sökord till min blogg är följande:

djur sex
shemale söker man
shemales
filmer med djursex
sexnoveller
barnporr
mefedron tillverkning
sexnoveller+orm
svenska shemale

helgon.net
projo
mass effect 2 walkthrough
darkside porrnovell
sexmissbruk
svenska shemales
shemale
noveller om droger

Att sex och porr lockar råder det inga tvivel om. Det kan sexnegativa feminister som Nyamko Sabuni och Birgitta Ohlsson inte göra ett skit åt.

 • *leker besserwisser* Sabuni är inte feminist. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/13-ministrar-sager-nej-till-feminism_191337.svd
  .-= Yamiko´s last blog ..Grattis Farmorgun! =-.

 • Varför är hon emot porr isf? O.o

 • RandomFatGuy

  ‘Mass Effect 2 Walkthrough’ <3

 • Hon är moralist, inte feminist.
  .-= Yamiko´s last blog ..Grattis Farmorgun! =-.

 • Daniel Wijk

  Yamiko: Ja, det finns väl fortfarande en skillnad även om moralist numera kanske ska ses som en grundförutsättning för att vara feminist :-P

  Det är ju en grundförutsättning för att bli tokkristen också iofs så det finns ju åtminstonde en väg till att gå om man den vägen vandrar…

 • Vim

  Själv söker jag på projo när jag ska hitta din sida. Lite komiskt med tanke på hur lätt addressen är att minnas :).

 • Daniel Wijk: Du kan ju fråga Nina Hartley, Petra Östergren och Johanna Sjödin vad de tycker om moraliserande ang. sex…
  .-= Yamiko´s last blog ..Grattis Farmorgun! =-.

 • kenny_lex

  Bara för att man söker på ord som djursex och barnporr så betyder inte det att man vill hitta just bilder med djursex och barnporr, får du hade man troligen sökt efter helt andra ord.

  Sedan blir jag lite avundsjuk på dina sökord, mina är typ ”ultrakapitaist” och ”meningslös”.

 • Daniel Wijk

  Yamiko: Eftersom vem som helst kan kalla sig feminist och 98,5% av alla feminister tyst står bakom ”den svenska landsfeminismen” så är det skit samma vad resterande 1,5% tycker.

  Ord har en betydelse utanför dig och utanför alla andra också. Den betydelse dom fått genom sitt sammanhang i samhället. Sammanhanget ”feminism” i Sverige har blivit, väldigt enkelt skrivet, ”radikalflatornas riksförbund”.

  Om man vill ändra på det så räcker det inte med att ge exempel på motsatsen utan faktiskt få bort de dårar som skapat sammanhanget från makten och radera deras inflytande.

  Sen kan vi ta ett nytt snack om vad ”feminism” betyder igen. Förstå då blir det meningsfullt.

  I annat fall är ”feminism” ett totalt värdelöst ord och då kan du lika gärna släppa skiten i papperskorgen direkt.

 • Erik S

  Och i USA så får organisationer sedan länge statligt stöd för att utbilda ungdomar till att undertrycka sin sexualitet.

  Grundtanken, som verkar vara helt självklar (både inom Bush och Obama-administrationen) är att abstinens är det normala och ska eftersträvas.

  ”Abstinence Education Done Right”

  http://www.nytimes.com/2010/02/08/opinion/08mon1.html?ref=global-home

  No single approach will suffice to reduce sexual activity in all teenagers, but the new study suggests that there is a sensible, effective way to teach abstinence.

  När kommer det till Sverige?

 • Daniel

  Jag sökte på kontroversiellt när jag hittade hit.

  Nu ska jag gå igen. På återseende.