Religiös = våldsam

En studie gjord i Tyskland på 45 000 studenter i åldern 14 till 16 år visar ett tydligt samband mellan hur sekulär en person är samt bristande integration och våldsyttranden.

Det är alltså inte bara jag som inbillat mig att det är ett problem när allt för många ickesekulära muslimer integreras dåligt och samlas i ghetton där resultatet blir somalisk utegrillning, stenkastning på polis etc med jämna mellanrum. Värt att notera är också att invandrare från kristna länder uppvisar inte alls samma våldsamhet och brottsbenägenhet till följd av sin religiösa övertygelse, men inte heller ickereligiösa ”muslimer” från t.ex. Turkiet är något problem, då de till stor del integrerar sig själva med etniska tyskar.

Forskaren Christian Pfeiffer säger själv:

”I repeat, that is not a problem of Islam, but the teaching of Islam,” said Pfeiffer.But it would have implications can be drawn. Pfeiffer calls for imams in Germany to work out unless they master the German language, knowledge of the German culture and accept the constitutional right of equality of men and women. [Översatt av Google translate]

– WeltOnline

Själv skulle jag inte vara riktigt så generös i mina uttalanden. Religion är alltid ett problem och ju mer sekulär någons ”tro” är, desto bättre för samhället och alla i omgivningen. Det gäller både kristendom, islam och andra religioner. Det är generöst att kalla dem som verkligen tror på sin religion för ”fundamentalister” och säga att det inte är religionen det är fel på, när dem som inte verkligen tar sin tro på allvar får utgöra mallen. Men det är inte ärligt.

Religion ska bara tolereras i den mån den är sekulär nog för att fungera ihop med liberala värderingar.