Rammstein!

Ikväll var jag på Rammsteinkonsert i Globen, Sthlm!

Sveriges största snöboll...

Kameran fick jag tyvärr lämna utanför, vilket kändes lite konstigt när man kom in och hela publikhavet lyste av mobilkameror som tog kort och spelade in film med uppträdandet. Men men…

Uppträdandet var jättebra. Massa eld, ljus och sånt som man förväntar sig på en konsert med Rammstein och jag tror ingen blev besviken!

Rammstein är också ett band som spelar väldigt bra live. Tyvärr var ljudet ganska dåligt, det saknades i stort sett helt mellanregister, iaf nådde det inte den delen av läktaren där jag satt. Efter ett blandat lager av gamla och nya låtar och två extrauppträdanden avslutades konserten med Engel, i vilken sångaren hade stora vingar på sig som – i typisk Rammsteinmanér – sprutade eld.

Det är första gången jag ser Rammstein live så jag har inget tidigare uppträdande att jämföra med, men jag hoppas se dem fler gånger. Du som inte var där missade något!

Resan hem var också ett äventyr. Det var 5cm snö på motorvägen och vi kröp fram i 60km/h med som bäst några meter sikt. Jag får nog hålla med dem som säger att det här vädret ska man inte ge sig ut i om man inte verkligen måste – för att t.ex. se Rammstein.

 • kenny_lex

  Varför kändes det konstigt att lämna kameran? Du vet väll att artister går i konkurs och att Du dödar musiken omm du tar bilder på dina idoler :-D

 • Jag antar att jag inte förstår eftersom jag är pirat… :P

 • Du kom dit i alla fall! Ja, det var helt fantastiskt. Första gången jag såg dem också, men jag ska se dem i sommar igen, på Metaltown.
  .-= Caspian Rehbinder´s last blog ..Ich will Feuer! =-.

 • Mycket underhållande att se dom i Malmö i tisdags, jag säger som Beavis ”Fire, fire, fire, hehehehehe”. Gällande kameror, sökning på youtube ger tiotals träffar på varje konsert, vissa i HD. Kameraförbudet lär bli obsolet väldigt snart när kompaktkameror och mobiltelefoner blir bättre och bättre.
  .-= Daniel M´s last blog ..Religion, despoter och kakor =-.

 • Manen

  ”Rammstein är också ett band som spelar väldigt bra live. Tyvärr var ljudet ganska dåligt, det saknades i stort sett helt mellanregister, iaf nådde det inte den delen av läktaren där jag satt.”

  Har å göra med att du gick på konsert i Globen :P, den är ökänd som allmänt vedervärdig som konsertarena :D

  själv tappade jag lusten att lyssna på Rammstein efter det dära orangea albumet.

 • Daniel Brahneborg

  Här är mina bilder:
  http://www.flickr.com/photos/basic70/sets/72157623478235298

  En liten Canon G11 fick man ha med sig. :)
  .-= Daniel Brahneborg´s last blog ..Martin Aagård förstår inte yttrandefrihet =-.

 • Hoeberl

  Jag såg dem i Malmö. jukt bra!!!

 • Åh, du kom också till Rammstein-konserten!
  Ja, du vet ju redan att Caspian var där, men han hade faktiskt med sig sin gamla farsgubbe och sina syskon också, och vi hade det väldigt trevligt.

  Ja, Rammstein är verkligen brutalt sevärda OCH hörvärda.

  Det där med kamera – hade du en systemkamera? För i sådana fall kan det vara det som stoppade dig. Jag har hört att de numera stoppar just ”kameror med utbytbara objektiv”, d.v.s. systemkameror, eftersom musikförlagen vill ha monopol på fina pressbilder.
  .-= Calle Rehbinder´s last blog ..Mitt fotograferande – inte bara sex och naket… =-.

 • Kattsand

  Du har varit och lyssnat på Vitrysslands statsfiende!
  http://www.aftenposten.no/kul_und/musikk/article3531524.ece#xtor=RSS-3