P3 uppläxas i statsfeminism

I Debatt igår fick P3 en offentligt uppläxning i statstelevisionen för att de inte håller sig till den statsfeministiska doktrinen. Artisterna som var kvinnor hade gjort sämre musik (enligt publiken) än artisterna som var män och således blev det en fördelning ur könsperspektiv som inte såg politiskt korrekt ut.

”Det är inte anständigt” sades det och att kvoteras in för vad man har mellan benen istället för vad man presterar är inget man ska skämmas för, det är ”Fine”, sades det.

Att en miljö där det är mest killar bli ”grabbig” är förstås inte konstigare än att miljön med mest tjejer blir ”tjejig”. Det beror inte på en konspiration sinsemellan mellan varken män eller kvinnor, utan helt enkelt på att många har en annan jargong när de umgås med människor av sitt eget kön. Se bara till dig själv och hur det sociala samspelet ändras beroende på om ni är enbart tjejer och en kille kommer in i rummet, eller om ni är enbart killar och en tjej kommer in.

Sen röstar tydligen tjejerna ”fel” genom att rösta mer på manliga artister än kvinnliga, underförstått ”de är könsförrädare” och det är ett samhällsproblem som behöver åtgärdas.

Hela debatten var totalt löjeväckande och det är nästan skrattretande hur feministerna kämpar för att förändra verkligheten när den inte stämmer med kartan genom tvångsåtgärder som kvotering och försakande av själva grundpremisserna för hela tävlingskonceptet; kompetens.

 • Aki

  Du har fel! Alla kön är identiska och ska vara identiska! I varje familj ska det finnas två föräldrar – en mamma och en pappa – som båda jobbar på ett kontor och turas om med matlagning. Samma familj ska ha två barn (en tjej, en kille) med identiska betyg, kläder och hår. I regering finns två statsministrar, en man och en kvinna, för att de ska kunna svara för var del av mänskligheten. Annars blir det ju orättvist.

  Come to think of it, kan vi inte skära upp Sverige i två halvor, en för kvinnor och en för män? Så alla blir glada? Eller i alla fall tvinga kompisgäng att vara könskvoterade? Då slutar folk våldta kvinnor och alla blir lyckliga.

  Hoppas du uppfattade sarkasmen. Din blogg är underbar, fortsätt skriv.
  .-= Aki´s last blog ..The Princess and the Frog – the return of Disney =-.

 • kenny_lex

  Jag tittade på det programmet och såg att de undvek vissa frågor och istället valde man att vrida det som om det finns någon slags planerad manlig konspiration mot kvinnor och då framförallt kvinnliga artigheter. Men denna påstådda konspiration bygger på detta:

  * Artister så som Darin röstas fram av flickor som är en bra konsumentgrupp.
  * Killar får vara gullig sexobjekt som flickor tapetserar sina rum med.
  * Pojkar uppmanas att inte sätta upp bilder på sexiga kvinnliga artister.
  * Kvinnliga artister som är sexiga tas upp som dåliga exempel.

 • kenny_lex

  artigheter (i föregående kommentera) skall vara artister; dit dumma lilla rättstavningsprogram.

 • Måste se det där avsnittet… Tack för tipset!
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Thomas Apologeten =-.

 • Andreas

  Ytterligare ett exempel på hur den statliga medialekstugan inte fyller någon funktion och bara förnedrar sig självt.

 • Åååh… jag hörde om det på radion! Så HYSTERISKT roligt!
  Tycker det är pinsamt att folk reagerar på sånt här.

  Och att inte dessa feminister inser vad de själva gör, när de vill ha kvar kategorin ”Bästa kvinnliga artist”. Det är EXAKT som att de erkänner: (med bebis-röst) ”Ja tjejerna är ju inte lika duktiga som killarna så dom får ha en eeeegen kategori…!”

  Kan kvinnor sluta göra sig själva till OFFER??? Okej att männen förtryckte kvinnor förr, och att det lätt till kvinnors sämre självförtroende. MEN KOM ÖVER DET!
  Och ni män, var glada över vinsten, för fan! På radion häromdan verkade män skämmas för att det va flest manliga som vann. Ni var duktiga! Ta åt er!

  Hade det varit mest kvinnor som vunnit hade det setts som ”en seger för det kvinnliga släktet”. Nu anses det som ett misslyckande. Hur tror ni det får män att känna sig?
  Feminister: hur var det med det ni kallade jämställdhet? Och kan ni bestämma er; vill ni ha en kvinnlig supermakt eller tycker ni att kvinnor faktiskt är sämre än män, och det är därför de ska särbehandlas?

  Jag blev så upprörd över det här, det triggade nåt i mig. Skulle kunna hålla på i en evighet med att predika men jag ska inte krascha din blogg, Hanna. ;P

  Ha det bra allihopa!
  .-= Lovisa´s last blog ..Lite trött-humor från igår kväll =-.

 • Varför kan inte mer feminister övergå till individualfeminism istället? Hör på henne, hon tycker att man bör välja kvinnor enbart för att de är kvinnor, om inte det är diskriminering, vad är?
  .-= Argument´s last blog ..Tester :: What Type of Feminist Are you? Selectsmart =-.

 • Magnus

  I Haiti kämpar över 200 000 människor för att få tak över huvudet och mat för dagen. I Sverige diskuterar vi på bästa sändningstid varför inte många lika kvinnor som män vinner musikpriser.
  Att P3-galan inte var jämställd känns som ett I-landsproblem, precis som många andra av de frågorna som feministerna idag driver.

  I programmet ansåg feministerna att det var orättvist att så få kvinnor fick priser. Samtidigt driver feministerna sina popkollon för att få fler flickor och unga kvinnor att intressera sig för musik. Men så länge som männen dominerar inom musikbranschen så är det väl rimligt att männen även dominerar på prisgalorna? Tycker att feministerna under stor del av debatten talade mot sig själva. Uppfattade det som att det mest var ett gnällande för gnällandets skull.

 • Manen

  S E R I Ö S T ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  :D :D :D

  JAG SKRATTAR SÅ JAG GRÅTER!!!!!!!!!!!

  JÄVLA I-LANDS FEMENISTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!