Oscarsgalan!

Jag var vaken igår för att se Oscarsgalan. Pga de ständiga reklamavbrotten så somnade jag dock nånstans halvvägs och vaknade lagom till Jeff Bridges fick sin Oscar för bästa manliga huvudroll. Jag gillar Jeff Bridges, så även om jag inte sett filmen Crazy Hearts så var det honom säkert väl unt!

Annars kan man konstatera att de två stora vinnarna under kvällen var Avatar och The Hurt Locker. Avatar fick Oscars för Art Direction, Cinematography och Visual Effects.

The Hurt Locker fick pris för Regi, Klippning, Ljudeditering, Ljudmix (ljud av svenska Paul Ottosson) och Bästa originalmanus. Hela fem Oscars mao!

Kvällens förlorare måste väl varit Maryl Streep som trots sina 16 tidigare nomineringar ännu inte fått en enda Oscar. Vann i kategorin Bästa Kvinnliga Skådespelare gjorde ist Sandra Bullock.

Annars var det väl inget sådär hysteriskt imponerande. Jag såg för lite för att kunna uttala mig om värdarna, Alec Baldwin och Steve Martin. Jennifer Lopez hade en jättefin klänning, men som vanligt fick man inte se nog av hennes rumpa. *morr*

Hollywoods firmafest är över för i år och det jag saknar är väl kanske att svensk TV faktiskt skulle haft nån slags uppesittarkväll med kommentatorer osv, men nu gick det ist på Kanal 9 helt utan något sådant, vilket kändes lite tråkigt.

Mer på oscars.com för den som vill läsa mer!