Ny mobil

Jaha, då kom min nya mobil hem idag! HTC Hero, vit och grann!

Det där med att läsa manualer är inte min starka sida. Jag har inte tålamod, men ibland blir man ju så illa tvungen, t.ex. när snålheten från att köpa ny mobil för att man haft sönder något blir en större drivkraft än bekvämligheten att slippa läsa manualen.

Let the fun begin!

Något som inte stod i manualen men som hade varit till nytta, är att man inte ska ha målade naglar när man försöker fästa display-skyddet. Limmet på baksidan tog nämligen med sig nagelack och vill man inte ha permanenta nagelacksfläckar på insidan av displayskyddet så gör man bäst i att ha naglar utan nagelack när man försöker fästa det. Förmodligen inget problem för mannen som skrev manualen. Desto mer problem för mig.

Ta bort nagelacket först eller låt någon nagelacksfri person med känsla för finess sköta monteringen av displayskyddet!

Kasst displayskydd från zagg.com

Det följde med ett minneskort på 2Gb, hysteriskt litet (ca 10 x 10mm) Det får en att fundera på vad de egentligen använde all yta till i de gamla minneskretsarna på t.ex. 4MB EDO-RAM? Varför gjorde dom inte bara allt litet på en gång?!

Det följde med ett Comviq Kontantkort. Jag förstår inte varför, men ok. En sak till hundarna kan äta upp utan att jag blir arg är ju alltid positivt.

Aaarrhg!

Ackompanjerad av hundarna som sliter sönder förpackningen fortsatte jag pillandet med min nya leksak. Hörlurarna kom med skydd som man får montera själv. Det gick ganska bra, trots långa naglar. Inget gick sönder. Trots brist på manual för detta förfarande.

Nu ligger mobilen på laddning, jag vet inte om det är nån skillnad att ladda via elkontakt eller vanlig USB-kontakt via datorn? Tre timmar ska laddningen ta iaf. *räknar ner* Under tiden läser jag manualen. Jag kanske faktiskt lär mig något, även om en länk till en howto på YouTube hade känts mer 2010.

Jag ska springa och köpa en router med WiFi så fort jag kan, så jag kan begränsa telefonnätanvändandet för alla uppdateringar osv… Tur man har NetonNet nära! Hoppas nästa håller längre än de routrar jag förbrukat senaste åren…

Jag har reggat mig på Twitter, förstår inte alls poängen med det dock. Vad har jag missat? Det känns som att bevaka folks facebook-status-uppdateringar typ. Finns det något mer, eller vad är allt tjohej om? Jag kanske bara har en ovanligt trist vardag med ovanlig lite att dela med mig om till omvärlden…

Jag återkommer med mer spännande nyheter när jag slagit igång mobilen. Stay tuned…

 • Jesper

  Men du kan ju inte säga att du skaffat twitter utan att dela med dig av ditt användarnamn ;P

  • Mitt user på Twitter är gothbarbie84 :)

 • Yuri

  Det finns inget bättre än en ny gadget (ny dator, ny mobil, ny skärm osv)

 • Jag har inte heller kopplat poängen med Twitter, även om jag kan tänka mig att det är en bra aggregator för ren och skär information. Jag använder det till att pusha ut press releaser och nyheter om ett av företagen jag jobbar med. Men hur man ska använda Twitter i rent konversationssyfte har jag inte riktigt kopplat…
  .-= Patrik´s last blog ..Nej, du har fel [om sexköpslagen] =-.

 • Super-bengt

  Men, du kan ju inte köpa saker från ett ställe som i princip heter ”sagg” och sedan vara förvånad när du får saker som är skit? ; )

  • Nej, jag hade väl hoppats på nåt varmt och mysigt, ist blev det bara klädd :P

 • Tjusigt profilbilde du hadde på Twitter ;)

 • bullzebub

  ang ladda via USB eller väggen. USB kan bara (enligt specifikationerna) leverera 5v@500mA . min laddare (som inte är till en hero) kan leverera 1000mA vilket innebär att den i teorin skall laddas dubbelt så snabbt. fast verkligheten har ju en tendens att inte överensstämma med teorin :-P

 • Helena

  Hanna, du skriver så begåvat och många gånger så roligt att jag skrattar högt!! Det var jättelängesedan sist jag var inne på din blogg, men nu ska jag försöka komma ihåg det oftare :).

  Kram!

  • Helena: Tack, va roligt höra! :D

 • Andy

  Blev sugen sugen på HTC hero när jag såg bilderna du lagt upp. Riktigt snygg mobil. Men priset har fått mig från att avstå från att köpa den. Men efter att ha sett att nymobil.se har kampanjerbjudande på den så bestämde jag mig för att slå till.

 • Jossan

  zagg är som kycklingskinn på telefonen hehe.. testa dessa som är så gott som osynliga och billiga med =D http://www.displayskydd.com

 • Jossan

  zagg är som kycklingskinn på telefonen hehe.. testa dessa som är så gott som osynliga och billiga med =D http://www.displayskydd.com