Ny mobil

Jaha, då kom min nya mobil hem idag! HTC Hero, vit och grann!

Det där med att läsa manualer är inte min starka sida. Jag har inte tålamod, men ibland blir man ju så illa tvungen, t.ex. när snålheten från att köpa ny mobil för att man haft sönder något blir en större drivkraft än bekvämligheten att slippa läsa manualen.

Let the fun begin!

Något som inte stod i manualen men som hade varit till nytta, är att man inte ska ha målade naglar när man försöker fästa display-skyddet. Limmet på baksidan tog nämligen med sig nagelack och vill man inte ha permanenta nagelacksfläckar på insidan av displayskyddet så gör man bäst i att ha naglar utan nagelack när man försöker fästa det. Förmodligen inget problem för mannen som skrev manualen. Desto mer problem för mig.

Ta bort nagelacket först eller låt någon nagelacksfri person med känsla för finess sköta monteringen av displayskyddet!

Kasst displayskydd från zagg.com

Det följde med ett minneskort på 2Gb, hysteriskt litet (ca 10 x 10mm) Det får en att fundera på vad de egentligen använde all yta till i de gamla minneskretsarna på t.ex. 4MB EDO-RAM? Varför gjorde dom inte bara allt litet på en gång?!

Det följde med ett Comviq Kontantkort. Jag förstår inte varför, men ok. En sak till hundarna kan äta upp utan att jag blir arg är ju alltid positivt.

Aaarrhg!

Ackompanjerad av hundarna som sliter sönder förpackningen fortsatte jag pillandet med min nya leksak. Hörlurarna kom med skydd som man får montera själv. Det gick ganska bra, trots långa naglar. Inget gick sönder. Trots brist på manual för detta förfarande.

Nu ligger mobilen på laddning, jag vet inte om det är nån skillnad att ladda via elkontakt eller vanlig USB-kontakt via datorn? Tre timmar ska laddningen ta iaf. *räknar ner* Under tiden läser jag manualen. Jag kanske faktiskt lär mig något, även om en länk till en howto på YouTube hade känts mer 2010.

Jag ska springa och köpa en router med WiFi så fort jag kan, så jag kan begränsa telefonnätanvändandet för alla uppdateringar osv… Tur man har NetonNet nära! Hoppas nästa håller längre än de routrar jag förbrukat senaste åren…

Jag har reggat mig på Twitter, förstår inte alls poängen med det dock. Vad har jag missat? Det känns som att bevaka folks facebook-status-uppdateringar typ. Finns det något mer, eller vad är allt tjohej om? Jag kanske bara har en ovanligt trist vardag med ovanlig lite att dela med mig om till omvärlden…

Jag återkommer med mer spännande nyheter när jag slagit igång mobilen. Stay tuned…