Nobels fredspris till Kim Jong-il!

(Postar detta i förväg, eftersom jag är bortrest den 27 Mars)

Då var det dags för en dos religiöst vanvett igen. Den här gången i formen av ”Earth Hour”. En massa miljömuppar som hatar mänskligheten och tycker större delen av oss egentligen borde dö för ”naturens bästa” pådyvlar oss sina religiöst fanatiska föreställningar i form av en timme utan elektricitet. Eller ja, nästan. Det är väl få som stänger av kylskåpet, frysen och drar ner värmen på noll… Ni vet, de där viktiga sakerna som vi faktiskt behöver elektricitet för.

I den fattiga delen av världen firas Earh Hour året runt i massvis av hushåll helt utan elektricitet. Det innebär att så fort solen går ner sjunker produktiviteten till nära noll. Det är lätt att ta för givet alla de bekvämligheter som finns i det moderna samhället, men betänk att även den fattigaste av socialfall i Sverige lever bättre än kungar på medeltiden. Grunden för detta är just elektricitet!

Men om nu dyrkandet av mörker och sparande på elektricitet är en dygd, så torde ju Nordkoreas vördade ledare Kim Jong-il vara förtjänt av Nobels fredspris a la USA:s president Barack Obama. I Nordkorea råder nämligen Earth Hour året runt.

Det finns som bekant inte mycket mat och folket är fanatiskt hjärntvättade att tro att de lever i paradiset på jorden, men det måste väl i stora drag vara utopia för klimatalarmister som helst vill se en odemokratisk Global Regering som tjänar deras Högre Syfte, där petitesser som demokrati och mänskliga rättigheter inte får stå i vägen?

Nordkorea firar Earth Hour 365 dagar om året

Inspirerat av Henrik Sundholms inlägg ”När mörkrets apostlar står inför dörren”.

 • Yuri

  Ge honom Nobelpris, så kanske han lägger ner med vapen och gör ett vänligt steg mot södra Korea.

 • Andreas Eriksson

  Politiska manifestationer är kul, kollektiva beteenden är kul. Vad finns att klaga på. Själv tycker jag att det är bra att folk engagerar sig i en sådan fråga (även på detta begränsade sätt), det visar oss politiker att det finns kapital att vinna på att följa deras väg (kanske inte på just detta hippieaktiga sätt dock).

 • Daniel WIjk

  Eftersom priset fungerade så ypperligt på dårfinken Obama så är väl lille Kim nästa logiska val, ja…

 • kenny_lex

  Jag tänker ha lamporna tända och av ren djävulskap funderar jag även på att tända min 500 watts lampa för att jaga bort den sista gnuttan av vinter-deppen, kanske skall jag även slösa* vatten genom att göra te.

  * Det är egentligen miljörörelsen som påstår att man slösar vatten.

 • Winter Soldier USSR

  Där sa du sanningen kamrat Hanna , det finns förvisso en sanning i det hela , att Generalissimo Kim Jong il har en armé men den är enbart för att försvara freden inte attackera en massa länder kors och tvärs , trots allt har dem Juche där människan är mästaren av allt och bestämmer allt , förvisso tycker jag de borde utveckla ideologin och låta teknik vara nåt alla barn lär sig så deras industri kan blomstra . Men han e fan mer värd fredspriset än en krigsherre men Hitler fick med fredspriset 1938 så Nobels Fredspris är Ondskans Krigspris som fascister (ej kommunister) får.

 • Kim Jong Il

  Å den demokratiska republiken Korea och dess invånares vägnar tackar jag dig hjärtligt för denna utmärkelse , jag håller naturligtvis med om att det är förskräckligt hur de delar ut priserna till massmördare och gör mitt bästa för att stödja vårt folk med mat och fri sjukvård .
  Lyckligtvis stödjer icke vår Juche-kultur kolonisering av främmande länder , vi har ett försvar men de fega imperialistiska kräken kan inte göra mycket när vi har våra bröder i Kina som grannar .
  Jag önskar dig för övrigt lycka till med att bekämpa kristendomen och glöm inte:

  Visste du att vi inte fördömmer folk för hur de är , vi har avkastat alla mytomspunna läror.
  Människan är mästare av allt och bestämmer sina egna beslut .

  Du är välkommen till Nord Korea vi har goda maträtter men bara om du undviker storhotellen och tar in på vår mer hälsosamma mcdonaldskopia restaurang .

  Hej svejs MVH Kamrat Kim Jong Il

 • Dandoz

  Alltid lika kul med saker för miljö dårar. Men Nobelsfredspris går ju till random människa som gjort något på måfå bara så nästa kandidat är nog Kim Jong II

 • Daniel Wijk

  ”Människan är mästare av allt och bestämmer sina egna beslut.”

  Förutom att lille Kim, som sagt, bestämmer åt alla andra människor.

 • Kim Jong Il

  Bättre det än lilla imperialistiska centralbankerna bestämmer över världen som det ser ut idag , det är fel att överlåta landets ekonomi till främmande länder Arbetaren i Demokratiska Folkrepubliken Korea kan lugnt pusta ut att han inte blir avskedad och hamnar på a-kassa eller att krisen kommer att mumsa upp stor del av hans lön eftersom det finns igen kris då pengarna är tillverkade i fosterlandet.
  Och i Sverige har vi Kungliga hovadministrationen som enbart styrs av Hovpolitiker som deltar i g20 möten och gör den Svenske kamratens liv till ett helvete , ingen vidare frihet tycker jag.

 • Jag firade ”Earth Hour” med att tända alla lampor, slå på allt elektroniskt och även en 4000 watts byggfläkt som jag lånat, den fick stå igång på balkongen en timme :p Ljudet från fläkten gjorde sig speciellt bra eftersom staden valde att släcka ner gatubelysningen, tänk dig själv; totalt mörker och ett brummande ljud utan dess like :D
  .-= Dennis´s last blog ..Allt är platt utom magen =-.

 • Kim Jong Il

  Bra gjort Dennis , teknologin är en sak som gör livet bättre för oss .
  Mytoligiutövande människor med lögner ska man inte ta hänsyn till eftersom Människan är mästaren av allt och bestämmer allt och inte några påhittade gudar eller miljöpredikar skitsnackare.

 • LostRobot

  Fyndigt skrivet, om det nu inte vore så att hela artikeln är baserad på en villfarelse att det handlar om besparing och elektricitet (för att inte tala om det uberparanoida dravlet om människohat etc.). Earth Hour är en manifestation, ingen besparing, och gesten man uppmuntras (inte tvingas, pådyvlas, whatever), göra är att släcka ljuset en timme för att visa att man sympatiserar, inget annat. Sympatiserar man inte är man ju naturligtvis fri att ha lampan tänd och för den delen författa småbittra blogginlägg om det hela.

  Det är en fördel om man har alla fakta när man häcklar.