Nicknames och ”rätta namn”

Jag skrev en kommentar hos Pontén, men den blev visst inte godkänd. Förmodligen för att jag var inloggad via mitt google-konto som gör att mina kommentarer postas under mitt nick ‘projO’, ist för ‘Hanna Söderström’.

Vill man veta vem som skrivit kommentaren vågar jag gissa att man kommer bra mycket längre genom att googla på projO än på Hanna Söderström.

Nu för tiden är det nämligen så att de flesta av oss använder ett nickname för att identifiera oss på nätet. Vanliga namn är för vanliga, för långa, för svårstavade på engelska osv, så därför är det kutym att använda ett nickname. Det har inte med anonymitet att göra (som sagt, jag är mindre anonym som projO än som Hanna Söderström i nätkretsar) utan med praktisk smidighet.

Varför alls ha kommentarsfunktion som kräver att man är inloggad hos google, om man nu bara ska signa med sitt riktiga namn för att bli godkänd?

Men men. Att antipiraterna inte förstår nätkulturen är väl knappast nån nyhet vid det här laget. Jag borde väl inte vara förvånad…

Update: Infallsvinkel skuggbloggar med full kommentarsmöjlighet. Tji fick Pontén.