Muslimska intellektuella

httpv://www.youtube.com/watch?v=8fSvyv0urTE

Den främsta riskgruppen bland muslimer är inte i första hand den generation av muslimer som flyr från mellanöstern, för att bosätta sig i västvärlden. Istället är det andra och tredje generationens invandrare, som återknyter till sin kultur och har högre benägenhet att bli radikala muslimer, som utbildar sig och som kan klassas som intellektuella, som utgör det primära hotet.

Det framkommer gång på gång, hur dessa till synes ”normala medborgare”, i själva verket är det reella hotet mot det öppna, demokratiska samhället. Det är dem som samlas på föreläsningar som den i Uppsala med Lars Vilks och skriker Allah Akbar och jublar när föreläsningen stängs ner, inte deras föräldrar. Det är dem som hotar och som vägrar vika sig för något annat än total kapitulation inför islam och muslimska värderingar i sin värsta tolkning av begreppet.

Lars Vilks, provokatör och försvarare av yttrandefriheten

Detta ser vi exempel på i denna videon , där en muslimsk, ung kvinna vägrar ta avstånd från uttalanden av Hizbollahs ledare som är uppenbart antisemitiska.

Givetvis har detta en koppling till den usla integrationen av invandrare – något som polariserar dessa grupper – som i brist på en möjlighet att finna en svensk identitet söker sig till sina rötter.

Lösningen är dels att inte ta emot 100 000-tals människor från samma kultur (t.ex. Irak), som naturligtvis kommer bosätta sig med landsmän och som sedan inte integreras och blir svenskar. Som inte delar svenska (och västvärldens) värderingar som värnandet av yttrandefriheten, avståndstagande från våld etc. Att importera trångsynthet och demokratifientlighet, samt en ickesekulariserad kultur i denna mängd, är att bädda för denna sorts konflikter.

Idag har Lars Vilks hemsida blivit hackad.

 • Jag tycker du generaliserar lite, jag har en del vänner som är andra generationens invandrare eller vad man kallar det (dem är ju svenskar). En av dem är fortfarande troende, går i moskén och beter sig allmänt religiöst. Resten har helt tappat sin tro (förmodligen på grund av deras utbildning) eller spelar bara troende när deras föräldrar är med. Men poängen är att det du talar om inte är alla, och det känns lite fult att just den grupp du pekar ut är den grupp där det även finns många som valt att ta avstånd från islam på samma sätt som jag tagit avstånd från kristendomen.

 • K-SATANAS

  Hur många självmordsbombare är ex över 40 år ?? Tror inte det har varit någon. Klart att det är yngre som tar på sig rollen. Visdom kommer med ålder, även för muslimer. De äldre lär ut, de yngre påverkas och utför handlingen, helt normalt.
  Integration kommer aldrig att lyckas. Varför skulle Sverige vara undantag ? Isoleringen kommer troligen bara att öka om inte farbror staten tvångsförflyttar folk och då samtidigt tvångsförflyttar svenskar, hur ska annars integrationen gå till ?

  Titta bara på Usa. Hur bra har integrationen egentligen lyckats där. Kommer vi ex ner närmare gränsen mot Mexico och dom delarna finns det hela städer som bara är spansktalande. Skyltar på spanska o s v.
  Den mest troliga utvecklingen i vårat land är nog åt samma håll. Sverige får se upp. Avbryt hemspråksundervisningen, den leder bara till elände. Varför ha hemspråksundervisning ? Dom bor ju för fan i Sverige, här pratar vi svenska..än så länge. Hemspråksundervisningen har ett enda syfte.. att stärka banden med sitt ursprung. Det kan aldrig vara en bra kombination , om man nu inte vill ha Sverige ex muslimskt.
  Man kan aldrig skapa ” svenskar ” med hemspråksundervisning, man måste klippa alla band som finns. Och varför ska jag som skattebetalare lägga ner pengar på hemspråksundervisning. Dom kan väl undervisa sina egna i modersmål, kultur eller vad det är för något, utan våra skattepengar.
  I_I_I
  :-)I

 • Peo

  Ett lite intressant palindrom 'Smart Arab' === 'Bara Trams'…

 • Daniel Wijk

  Integration kommer med vänskap, tid och innanförskap.

  Om man skapar ghetton (vilket svensk bostadspolitik är bra på) så hindrar man integration. Samma sak med bidrag utan motprestation…

  För övrigt har du visserligen rätt om hemspråksundervisning men alternativt är inte så trevligt heller då det bygger på att man tvingar in folk i ett sätt att undervisa ungarna på. Men för riktigt religiösa familjer är det definitivt bra för barnen när dom kommer ur hemmet, helt klart.

 • gothbarbie

  Fundamentalisterna är givetvis i minoritet, så är det alltid. Poängen är att det inte är de invandrare man gärna misstror mest som är det största hotet, dem som pratar svenska med brytning och som jobbar som busschaufförer, utan deras barn som pratar ren svenska och som är utbildade.