Muslimer får slå sina kvinnor

En muslim från Malaysia (ni vet dem som eldar svenska flaggor för att svenska regeringen inte tystar Lars Vilks) predikade på en skandinavisk konferens att det är okej för en muslimsk man att slå ”sin” kvinna, så länge han inte skadar henne genom att t.ex. slå på huvud, leder och andra känsliga ställen och så länge han inte gör det i vredesmod utan för att han älskar henne.

Vore det en BDSM-relation hade jag inte reagerat. Jag har slagit mina flickvänner och jag håller helt med om att man ”inte ska slå i vredesmod, på huvud, leder eller andra känsliga ställen”. Den väsentliga skillnaden är förstås att min flickvän ifråga då tycker om behandlingen. Det är frivilligt, i konsensus och jag använder ingen religiös text för att rättfärdiga mig. Skulle hon inte vilja så bankar jag inte koranen i huvudet på henne!

Jag skulle heller aldrig slå för att uppfostra, eftersom jag inte tror på den sortens uppfostringsmetoder, varken för vuxna eller barn. Den sortens mentalitet har de flesta av oss lämnat bakom oss i Sverige. Jag slår för att jag tycker det är upphetsande, precis som hon tycker det är upphetsande. Och de muslimer som slår varann för att de tänder på det, eller tycker det är allmänt kul, eller nåt annat, har jag inget som helst problem med. Jag har problem med att man rättfärdigar övergrepp och misshandel med sin religion.

Så fortsätt ni elda svenska flaggor i Malaysia. Själv fortsätter jag stå upp för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter och rätten till frihet från religion.