Lars Ohly som finansminister

Lars Ohly lärde sig till slut att våld inte är en legitim metod för att ändra samhället, idag kallar han sig istället reformist. Fortfarande har han dock inte greppat de mest fundamentala ekonomiska sanningar och verkar ha svårt att se parallellerna mellan pengar som drivkraft på och utanför fotbollsplanen.

– Jag är väldigt övertygad om att elit behövs i idrotten. Och när Andreas Johansson flyttar från Wigan i England så väljer han inte Djurgården utan han väljer Aalborg. Inte därför att han tror att han utvecklas mer som spelare där utan av det enkla skälet att han tjänar dubbelt eller tre gånger så mycket utan att Aalborg behöver betala något mer än vad Djurgården var villiga att göra. Det är en konkurrenssituation och det gäller inkomster under kort tid. Då anser jag att Sverige i likhet med Danmark och Norge ska sänka skatterna för dessa fotbollsspelare. Men jag skulle nog inte våga lägga in det förslaget till Vänsterpartikongressen och riskera en förlust där, säger han och tillägger:

– Jag får fortsätta tänka fritt ett tag till. Och så får jag väl diskutera med mig själv eller vem annars som blir finansminister efter valet….

Näste finansminister?

Lars Ohly som finansminister? Bevare oss från det framtidsscenariot…

Anledningen till att VD:ar har hög lön och bonusar är just för att de inte har anställningstrygghet och kan avsättas om det inte går bra för företaget. De får heller inte vara jäviga och kan därför inte bedriva egen verksamhet vid sidan om sitt VD-uppdrag, vilket betyder att någon som t.ex. byggt upp ett företag måste göra sig av med detta om man ska ta posten som VD.

Lars Ohly verkar förstå detta när det handlar om fotboll, men desto svårare har han att greppa att motsvarande situation om att hög lön på kort tid är samma drivkraft för folk som arbetar inom områden som inte sällan faktiskt producerar något av värde, till skillnad från fotboll som är ren underhållning. Det är faktiskt lite tragiskt.

Vad har förändrats i din ideologi ?

– Allt. Vi var alldeles för naiva i synen på världen, inte bara på Östeuropa utan också på befrielserörelser. I dag så menar jag att våldet som ett sätt att befria ett samhälle från förtryck nästan alltid leder till nytt förtryck. Fortfarande kan jag ge mitt stöd till dem som i extrema situationer tar till vapen, men jag tror att det alltid leder till att man får svårare att inse vikten av att bekämpa alla former av förtryck.

– Varje samhällsförändring måste genomföras på demokratisk grund. Det är en uppgörelse med vår historia. Vi har tidigare försvarat sådana samhällsförändringar som inte beslutats demokratiskt. Nu är vi reformister, demokratin är vårt sätt att förändra.

Lars Ohly vill iaf inte längre använda våld för att förändra folks syn på saker. Eller jo, det vill han ju. Han vill använda statens våldsmonopol för att lagstifta och därigenom tvinga folk att göra som han vill. Det finns få områden en person som Lars Ohly och andra vänsterpartister inte är redo att stifta lagar om. Staten i sovrummet, på arbetsplatsen, i familjeledigheten och varhelst annars den kan sträcka sina klåfingriga händer! Enda skillnaden är vem som håller i vapnet. Lars Ohly vill inte längre göra smutsjobbet själv.

Kan inte vissa företagare vara förebilder för andra att skapa egna företag – på samma sätt som i idrotten?

– Den moroten spelar nästan ingen roll. När jag började på SJ tjänade mina chefer mångdubbelt mer. Inte var det någon drivkraft! Skulle alla bli chefer då?

Ja, precis som alla vill vara fotbollsspelare? Svartvit världsbild verkar bara vara förnamnet när man diskuterar ekonomins påverkan som drivkraft för människor med Lars Ohly. Givetvis är det så att människor drivs av en strävan att öka sin makt, sitt inflytande och sin trygghet genom ekonomiska medel. Vill man kalla det girighet, så fine. Jag skulle säga att det är minst lika mycket girighet att sträva efter att vilja vara finansminister och påverka hela svenska befolkningens ekonomi isf. Girighet efter makt över andra människors liv, att kunna tvinga dem att agera som man själv anser att de bör. Den värsta sortens girighet.

Andra om detta: Hanna Wagenius, Aftonbladet,

Källa: DN.se


Detta är något alla statskramare borde se.

 • Kullback-Leibler

  För mig är Ohly & hans kamrater i vänsterpartiet kommunisterna lika extrem-vänster som SD är extrem-höger, och bör av den anledningen (i mitt tycke) behandlas på lika villkor som SD.

  Det bästa som kan hända i det här valet vore att SD, V och KD åkte ut. :-) Extremism och fundamentalism i alla dess former är inte bra i kombination med politiskt styre.

 • Kullback-Leibler

  Förresten, hur går det med erratan på svensk mat? ;-)

 • gothbarbie

  ”erratan”? O.o

 • Kullback-Leibler

  http://en.wikipedia.org/wiki/Erratum

  Det var ju ett par felaktigheter.. ;-)

 • K-SATANAS

  Vad är det som är extremt med SD ?
  Jag har hela partiprogrammet, vari ligger det extrema ?
  Att vilja omfördela skattepenger från invandring till förmån för pensionärer, sänkat skatter mm.
  Är det extremt att vila ha noll i invandring ?

  Ja då är jag superextrem och det är jag stolt över, tyärr för din del så kommer vi in i riksdagen. Troligen är du PP, det är jag med, men kommer inte att rösta på dem enbart för dom har ingen politik och risken är uppenbar attd e kommer sammarbete med väsnstersidan.

 • K-SATANAS

  Extremhöger = ytterst flexibelt uttryck som även omfattar politiska grupperingar som gillar folkhem, protektionism och höga skatter.

 • K-SATANAS

  Extremhöger = Allt till höger om SAP.

 • gothbarbie

  Korrigerat! :D

 • Kullback-Leibler

  Hmmm…. Skinka ingår inte i flygande jakob, det är kyckling!! ;-) Men annars var det helt ok. :)

  Du glömde ju iofs nämna nationaldrycken – ”Idiot” (pucko) :)

 • gothbarbie

  Vi har alltid gjort med skinka. :P

 • Kullback-Leibler

  Ja, ni västeråsare är allt bra knepiga.. :P

 • Kamrat Vintersoldat

  Att han är medlem i rikshushållarna tyder på insideinfo att han inte kommer nå nånvart med Socialist Internationals Förräddare Sahlin i spetsen…

  Så nästa självutnämnda vinnare i korrupta valen blir International Democrat Union Förräddare Fredrik Reinfeldt …

 • Kamrat Vintersoldat

  En sann proletär vet när en fundamental kapitalist vill få ner oss i banklånträsket med falska parti klisterlappar som säger Peace Bread Land …
  Men han talar med kluven tunga, även under hans ok kommer folk att bli skickade till de amerikanska kolonierna för att få blod på händerna för att mätta vidriga korrupta bankirer samt folk som har hus kommer fortfarande betala Fastighetshyra och ej ha rättigheten till att äga , bröd?! kom an många beviljas inte ens mat på socialen redan idag…
  Man ska hålla sig undan Socialistinternationals Fascisthundar , de är lika mycket socialister som jag är muslim ..

  Än en gång sprular visdomens ord ur din mun..

  Kramar Kamrat Vintersoldat.

 • Pingback: Självmål… | Ett fritt Sverige()