Kopiatorer fulla med känsligt material

httpv://www.youtube.com/watch?v=6pIFUOav2xE
Det digitaliserade samhället samlar data som kan vara integritetskänslig på alla möjliga ställen. Tyvärr är det sällan allmänheten har koll på dessa informationsfällor och med otur kan känslig data hamna i orätta händer. Vad har t.ex. svenska kommuner och landsting för rutiner för var man gör av sina utslitna kopiatorer?

Från Tomas Tvivlarens YouTube-kanal.

 • manen

  vafaen.. jag som trodde kopiatorer rensade sitt minne av sig själva :O

 • WysiWyg

  Det visste jag faktiskt inte. Men jag förstår inte varför man ska behöva betala $500 för en funktion som borde vara extremt lätt att implementera och som borde vara standard? Varför sparar den bilderna från första början? Vore det inte mer logiskt att spara den tillfälligt i någon form av RAM-minne, det skulle vara snabbare och mindre risk för att informationen kommer på villovägar.

 • gothbarbie

  Ja, man undrar vem som kom på den genialiska idéen att lagra allt i hårddiskar. Vore man inte mindre konspiratoriskt lagd kunde man ju nästan tänka att det fanns en avsikt med det. :P

 • Jag var övertygad om att bilderna lagrades i RAM. Det här är ju ett enormt hot mot individers integritet! Så fort man vänder sig till en myndighet så skrivs väl antagligen ens personuppgifter ut på åtminstone en skrivare under behandlingsprocessen. En skrivare vars hårddisk kan hamna i händerna på i princip vem som helst.

 • Pingback: Tweets that mention Kopiatorer fulla med känsligt material | projO's/gothbarbie's blog -- Topsy.com()