”Könssjukdomar? Det är offlajv!”

När man håller på med s.k. ”levande rollspel”, eller ”lajvar”, som det kallas i folkmun, så finns det en allmän policy för att upprätthålla stämningen som definieras av att det man gör ska vara en del av rollspelet. Man ska vara inte vara ’off-lajv’. Men ska man använda kondom på lajv?

Moderna saker som mobiler, mp3-spelare är uppenbart off-lajv och ett brott mot denna policy. Mer tillåtna brott kan t.ex. vara att inte ha historiskt korrekta skor, eller att du har tatueringar som inte går att dölja, glasögon som du behöver etc. Att inte tala gammelsvenska, flytande orchiska och att äta potatissallad till grillsteken kanske också ses lite som semi-acceptabelt, beroende på sällskap.

I regel är det så att man går ’off-’ och ’onlajv’  när man lämnar tältet där man sover. I tältet förvarar man då alla saker som är ’off-lajv’ men som man behöver ha med sig.

En av kvällarna satt vi runt en lägereld och drack folköl ur lerkrus och jag började prata med en rätt snygg kille. Det var rätt mysigt runt elden och under kvällen som gick började vi hångla och sen smög vi iväg till hans tält, där vi började klä av varandra.

Men när jag tog fram en kondom började han klaga. Enligt honom var det så kallat off-lajv att använda kondom, off-lajv är föremål som inte hör hemma i lajvmiljön eftersom dem hör hemma i den moderna världen, till exempel coca cola flaskor, plastkassar eller andra moderna saker.

Eftersom han sa att det var off-lajv och förbjudet  struntade jag i kondomen, men nu i efterhand undrar jag om det verkligen var rätt? Kan dem verkligen bestämma över sånt på lajv?

Svenskbladet (ja, sidan är en skämtsajt)

Mitt Dr.Phil-svar blir givetvis: Nej, din mupp! Könssjukdomar bryr sig inte om de är off-lajv eller inte och du får leva med konsekvenserna av ditt handlande långt efter rollspelet är slut! Anledningen till att han inte ville använda kondom var förmodligen för att han inte gillar kondomer och du din dumbom gick på hans lama ursäkt om att det var ”off-lajv”. Jag hoppas du fick herpes och lär dig nåt till nästa gång. *facepalm*