Jesus ”the good guy”

Många kristna som tar avstånd från Gamla testamentet och dess Gudsbild brukar hänvisa till att Jesus omtolkade lagen på rätt sätt, för de stackars förvirrade judarna som inte fattat vad den allvetande Guden (uppenbarligen med viss pedagogisk förmåga att önska) sagt till dem. Därför kan det ju vara intressant att citera lite saker som ”Jesus sagt”, enligt de utvalda böcker som röstades fram till att bli en del av Bibeln. Här följer ett citat från Uppenbarelseboken.

Så säger Guds son, han som har ögon som eldslågor, och hans fötter liknar gyllene brons. 19Jag känner dina gärningar, din kärlek och din tro, ditt tjänande och din uthållighet och vet att dina senaste gärningar är fler än de första. 20Men det har jag emot dig, att du låter kvinnan Isebel hållas, hon som kallar sig profet och lär och förleder mina tjänare att bedriva otukt och äta offerkött. 21Jag gav henne tid att vända om, men hon vill inte vända om från sin otukt. 22Se, jag skall lägga henne på sjukbädden, och dem som horar med henne skall jag låta drabbas av svåra lidanden om de inte vänder om från hennes gärningar. 23Och hennes barn skall jag döda med pest. Och alla församlingarna skall förstå att jag är den som rannsakar njurar och hjärtan och som skall ge var och en av er vad hans gärningar är värda.

Upp 2:18

Vi har alltså en Jesus som straffar dem som har sex utanför äktenskapet (otukt/horeri) och som äter offerkött, genom att göra denne sjuk och sedan döda hennes barn (för vad deras mamma gjort!). Detta är den moraliske Jesus, som lär hur vi ska leva. Tänk på det nästa gång någon säger att de gillar vad Jesus sa och att kristna ideal är en förebild för samhället. De har förmodligen inte läst bibeln.

Lena Andersson – En ateists predikan (P1)