Framtidsplaner

Jag borde nog blogga mer än jag gjort denna veckan, men jag har helt enkelt ingen ork eller lust alls. Lusten för Piratpartiet dog ganska rejält när vi inte ens kom över 1%. När jag sedan läser analysen hos Dexion så inser jag att problemen går djupt och att det inte är en utveckling som kan ändras i en handvändning.

Planerna och energin just nu går ist. åt till att starta en BDSM-gård någonstans i mälardalen. Tanken är att arrangera fester, weekends, workshops och liknande med spa, bastu, pool och övernattningsmöjligheter för folk som delar intresset/läggningen utan att nödvändigtvis för den skull vara fetischister. Jag hoppas det kan bli en gemytlig samlingsplats, men det återstår att se.

Jag följer samtidigt intresserat utvecklingen av Liberaldemokraterna, kanske är det där jag kommer engagera mig framöver vad gäller partisympatier. Det beror på vad som händer och hur lovande det ser ut, antar jag. Jag har ju alltid sagt att jag i första hand är libertarian och i andra hand pirat. Piratpartiet har bara varit det alternativ som varit mest lovande och samtidigt legat nära mina egna åsikter.

Rättegången mot The Pirate Bay del 2 pågår just nu. Jag har inte följt det och i år valt att inte liveblogga. Jag ser inte att det finns så stort intresse för det, jag är själv inte intresserad och har eg. inga höga tankar om att någon slags rättssäkerhet skulle träda in just nu, när hela debaclet varit en politiserad tragedi från början till slut.

 • Dexions analys är väldigt bra och stämmer överens med något jag försökt slå i mina PP-kompisar ett bra tag: Ett av de viktigaste betingelserna för partier är deras förmåga att utgöra ett redskap för att vinna val. Man vinner inte val med idéer och politik utan med en effektiv PR-maskin.

  Just av detta skälet är liberaldemokraterna intressanta, de har erfarenhet av hur ett parti fungerar, ingen besatthet vid platta strukturer och en frontfigur som visserligen avskräcker fler än han attraherar, men likväl har visat sig vara ett PR-geni gång på gång. Sedan tror jag inte att Liberaldemokraterna kommer att lyckas, men det beror på att ett litet och extremt parti, även om det kommer in i riksdagen, förmodligen har mindre inflytande över den faktiska politiken än små förändringar inom mittenpartierna har (därför driver jag min strävan efter mer frihet i Sverige inom Centernpartiet istället). Fast är man mer intresserad av att predika idéer och inte beredd att kompromissa bort det mesta man tror på för att uppnå små förbättringar så är nog vägen genom de etablerade partierna allt för smärtsam.

  • Larserick Forsgren

   Andreas. Men centern… ?
   Det är ju inte meningen (?) att Lib-dem ska vara ett litet och extremt parti. Det ska en bit över spärren i vart fall. Och vara socialliberalt. Då kan det inte vara extremt.
   Fast det beror ju på vart PR-geniet leder det….
   http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/liberaler-kan-inte-ena-sig.html

   • Med Svenska mått mätt extremt, det krävs inte mycket för det. Snabba jordskredssegrar (eller för den delen stöd över 2%) kommer f.ö. inte över ett val, det finns knappt några exempel på sådana händelser över huvud taget, i hela Europa.

 • Tuxie

  Wee, nu har vi två partier som heter Liberaldemokraterna! :D
  http://liberaldemokrat.se

 • Andreas

  Hej Hanna, ”Don’t worry, be happy”. Förstår precis vad du menar, var som en igel på nyheterna inför valet och efter PP:s förlust/fiasko så har jag inte haft någon intresse av politiken eller det verkliga livet. Pirate bay-travestin känns det också menlöst att följa då lagstiftningen redan är så rubbad och skev att lagråden heller inte har så mycket att klaga på. Fan nu blev Jag ju ännu mera dyster, läser en bok och lyssnar på sorgsen musik istället.

 • emil

  Har du inte övervägt Klassiskt Liberala Partiet?

  • Anonym

   Nej, jag tror inte svenska folket är liberala nog för att de ska ha någon chans påverka alls. Då ser jag hellre ett mindre renlärigt parti som faktiskt påverkar i rätt riktning. Ville jag bo i ett helt liberalt samhälle till varje pris, skulle jag flyttat till New Hampshire.

  • Anonym

   Nej, jag tror inte svenska folket är liberala nog för att de ska ha någon chans påverka alls. Då ser jag hellre ett mindre renlärigt parti som faktiskt påverkar i rätt riktning. Ville jag bo i ett helt liberalt samhälle till varje pris, skulle jag flyttat till New Hampshire.

 • Magnusengblom

  Hej Hanna!

  Öppnar du en BDSM gård så är jag och min sambo de första som bokar plats där för ett äventyr.

  -Stå på dej! Annars gör någon annan det.

  • Anonym

   Kul! Ska titta på hus utanför köping på söndag. Vi får se hur det går. :)

   • Thomas

    Hehe ska du bli Köpings motsvarighet till Hans Scheike?
    Det skulle nog grymtas en hel del i stugorna, men kör på.
    Behövs livas upp här i krokarna :-D

    • Anonym

     Scheike ser ju ut som en tomte.. ;D Livat blir det. Mohaha.. ;D