Expressen skaffa ny design!

Jag har fyra tidningar jag läser regelbundet på nätet. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen.

DN
SvD
Aftonbladet
Expressen

Som synes ligger Expressen efter. Inte nog med att man saknar en mobilanpassad version* av sidan, designen är hopplöst efterbliven och utnyttjar mindre än hälften av skärmen i en upplösning på 1920×1280.

Det får en att undra vad webbansvarige för Expressen egentligen sysslat med de senaste 2-3 åren? Det vore hög tid att uppdatera designen, anpassa den till moderna skärmar och göra en mobilanpassad lågupplöst version. Den nuvarande duger varken för vanlig surf eller mobilsurf.

*Detta stämmer visst inte, mobil version finns men man kommer inte dit automagiskt när man surfar via mobilen.

 • Pling

  Prova http://mobil.expressen.se/ den är mobilanpassad.

 • mister krister

  Vem fan kör maximerat fönster på 1920×1280?! :O Men visst, aftonbladet och expressen känns hopplöst efter.. SvD har en rätt fin mobilversion för oss som kör iPhone ^^

 • Hej!
  Tack för kritiken.
  Vi är medvetna om att vår sajtbredd skulle kunna vara bredare och tittar just nu på att uppdatera sajten på olika sätt. Men precis som någon ovan citerat är det inte så vanligt att man har ett så brett surffönster som du tycks ha. Du kommer stöta på samma problem var du än surfar.
  För inte så länge sedan lanserade vi en ny mobilsajt, m.expressen.se, men det stämmer att det inte är så lätt att hitta till den om man surfar in med en mobil. Inom kort kommer vi lägga in en hänvisning till den för er som surfar in på expressen.se med mobiltelefoner.

  Till sist: Vi gör och kommer göra ännu mer för att ha en sajt som känns modern, även imorgon.
  mvh
  Emanuel Karlsten, socialamedierredaktör, Expressen

 • Andreas

  intressant fenomen… du läser två av sveriges största (och bästa) morgontidningar (SvD och DN) sedan går kurvan väldigt brant, via Aftonbladet, ner till något som jag ens inte kan definiera vad det är..men ”dynga” ligger närmast till hands när jag tänker på Expressen

 • gothbarbie

  Tack! Visste inte att den fanns, andra siter brukar flytta en till mobilversionen automagiskt, så jag tog för givet att det inte fanns nån mobilversion eftersom så inte skedde hos expressen.se på min HTC Hero.

 • gothbarbie

  Jag körde i maximerad skärm på alla för att enklast visa på storleksskillnaden mellan de olika tidningarna. Som synes är just expressen avvikande i att man nyttjar väldigt lite av skärmbredden jämfört med de andra (även efter att man tagit bort ytan för reklam). Jag förväntar mig inte att man ska fylla ut 1980px, men kanske iaf 1000px? Just nu är den endast ca 720px bred, vilket även i 1024×768 lämnar tom yta på sidorna.

 • gothbarbie

  Jag läser i ärlighetens namn främst krönikörer på Aftonbladet och Expressen (som Lisa Magnusson och Isobel Hadley-Kamptz), men de har många läsare så ibland är det bra länka till dem när man bloggar.

 • Magnus J.

  Jag tycker de är skit allihop. Åt helvete för röriga. Men det är klart, jag är en sådan där gamling på över trettio som växt upp med papperstidningar…

 • Johan Svensson

  Jag väntar med spänning på att Aftonpravdan ska inse att 90-talet är över och skaffa en vettig design. De är inte konsekventa någonstans – rubrikar byter storlek hur som helst beroende på hur skrikig de vill att artikeln ska vara.

  Min tumregel för Aftonpravdan är att jag läser rubriker tills jag hittar något dumt, sen byter jag till SvD och DN. Brukar ta högst tre rubriker. Aftonpravdan läser man för att veta vilken kändis som visade sig naken i veckan; nyheter läser man på andra ställen.

  960 pixels är en bra bredd att sikta på för sin design – inklusive scrollbars i browsern så passar det utmärkt för 1024×768, vilket förmodligen är den lägsta upplösningen folk kör nu för tiden, och dessutom är jämnt delbart med 12 och 16, så att designers enkelt kan göra grid-baserade kolumnlayouts. </webdesigner>