Droger på antidrogmässa

Det här är ju helt klart dagens lol! Det hålls en anti-drogmässa som heter Drogfokus i Örebro. Som vanligt är etablissemanget dock blinda för att skillnaden på legala och illegala droger rent tekniskt är intet. Alkohol är fysiskt beroendeframkallande och mer skadlig och potent än många illegala droger.

Marijuana, inte tillåtet

Därför blir det ganska lustigt ur drogliberalt perspektiv, när man insnöad i sin ideologiska övertygelse, inte klarar se denna uppenbara ironi utan serverar alkohol i baren på mässan.

Detta visar ju bortom all önskvärd tydlighet att det inte handlar om vad som är droger och inte, eller vad som är skadligt eller inte, utan om knarktalibaner som vill upprätthålla konservativa föreställningar om dödsknark vs accepterade berusningsmedel.

Andra om detta: Medicinskmarijuana.com,

  • Magnus J.

    Jag minns att Gabriel Romanus när han för många år sedan lämnade posten som chef för Systembolaget i en intervju fastslog att skulle vi idag börja om från början och tillåta en enda drog, då skulle vi tillåta cannabis och inte en så samhällsfarlig drog som alkohol. Personligen klarar jag mig dock utan allt vad droger heter och tror världen skulle vara en bättre plats om den var helt drogfri, men jag vill inte försöka skapa en drogfri värld med hjälp av tvång.

  • Isabel Skoglund

    Men seriöst, seriöst?! Servera alkohol i baren på en antidrog mässa? Så fint. Då kan man ju börja lägga fram fat med sprutor i receptionen på rehabs? It´s a sick world, när inte ens dessa människor inser dubbelmoralen i deras handlande.
    Tack för en otroligt bra och informationsrik blogg. =)