Djurplågare får straffen förlängda

Fyra ungdomar med kriminell bakgrund plågade två kaniner till döds. Idioterna filmade också tilltaget, så det var ingen brist på bevisning mot dem. Tingsrätten fann dem skyldiga, men åklagaren överklagade till hovrätten där deras påföljder skärptes.

PI ger mer detaljerad info om förövarna.

Den ena filmen visar hur den andra kaninen stampas till döds i en källarlokal i Farsta, samtidigt som en man skriker ”ta den” till sin kamphund Lady. Hunden gnäller och gnyr men vill inte attackera kaninen. Till slut går det så långt att en av männen i filmen kräks av den otäcka händelsen.

Den andra filmen är utomhus i snön i Skarpnäck och visar hur en av de fyra männen binder en kanin i bakbenen, dränker den i tändvätska och tänder sedan på pälsen. När hela kaninen är en levande fackla försöker den desperat komma undan. Först efter flera minuters kamp dör kaninen. Samtidigt skrattar kompisarna.

Jävla svin. Någon borde hälla bensin och tända på dem. Jag hoppas de får det bemötande de förtjänar i fängelset.

Svea hovrätt skärpte straffen till sex, fyra och tre månaders fängelse. Den fjärde gärningsmannen, dömdes i tingsrätten till dagsböter, som även de höjdes i hovrätten.