Debatt eller inte?

Jag funderar på att sluta titta på Debatt på SVT helt. Kvällens ”debatt” om sexköp var ingen debatt. Det enda som ”diskuterades” var en massa spekulation om varför män köper sex, mellan en hög feminister som alla höll med varann omgrundfrågan att det är fel köpa sex. Vad är det för jävla sätt att ha en debatt?

Jag vet inte vad för killar andra umgåtts med, men jag har faktiskt aldrig hört någon kille skryta över hur många han haft sex med. En nedlåtande attityd mot tjejer fanns inte bland mina killkompisar när jag var liten. På sin höjd som ett sätt att driva med denna schablon av matchokultur, som ingen eg. delade.

Sen fortsatte dravlet, men minsta antydan till protest mot det enhetliga fördömandet fanns inte. Sverige och svensk moral är bäst. Man kunde lika gärna ha suttit i USA och diskuterat om USA är världens bästa land eller inte, för vår svenska nationalism präglar inget så hårt som svenskars moraliska överlägsenhet. Ska det här föreställa debatt? Det är ju rent ut sagt fånigt.

 • Jon

  Ni behöver rycka upp er med ett snällt spöke! Kolla http://ipboo.com

 • Daniel Wijk

  Sluta titta på skiten. Det finns bättre saker för dig att lägga din tid på. :-P

  Du är för bra för ”debatt” :-)

 • Brulle

  Debatt har ju aldrig varit debatt. Blir förbannad på hur programledaren alltid avbryter, inte låter någon tala till punkt och kommer med dumma frågor. Kan de inte försöka ha en mer seriös paneldebatt om samma ämne i en timme så man kommer någon vart?

 • Håller med. TV-mediet är egentligen dåligt för debatter. Det blir bara upprepanden av sina egna ståndpunkter.
  Sen är ju SVT begränsat av sin roll som del av statsapparaten, så de kan knappast ta ut svängerna utan måste vara PK hela tiden (vilket inte gör saken bättre).
  .-= Tore´s last blog ..Anlita inte amatörer, anlita proffs =-.

 • Daniel Wijk: Men det brukade vara bra.. på Lennarts tid.. eller va han hette.. :(

 • Pyrrhus

  Har du länk till spektaklet?

 • Daniel Wijk

  Hanna: Ja, innan dom bytte programledare. Men det var ett tag sedan nu…

 • Viktor

  Såg också det. Helskum ”debatt”… De borde haft med någon sexarbetare där, som kunde fått förklara lite om hur verkligheten ser ut :)
  Grundfrågan borde egentligen varit ”Är det fel att _sälja_ sex?”.