Christianity Exposed

 • Henrik

  Hej,

  Jag är intresserad av att köpa ett blogginlägg på din blogg. Inlägget kommer innehålla en liten paragraf med några enstaka länkar till vårt poker community. Hör av dig om du är intresserad.

  Hälsningar,
  Henrik

 • Alexandra

  Tack för denna sjukt intressanta serie. Killen som gjort den verkar dessutom ha redigt bra koll på sina saker, vilket gör den ännu bättre :)
  .-= Alexandra´s last blog ..Fråga Olle – Den glada horan =-.

 • Daniel Brahneborg

  Håller med, mycket bra.
  .-= Daniel Brahneborg´s last blog ..En förlåtande och kärleksfull Gud =-.

 • kenny_lex

  Han har fel på vissa ställen, men skulle man kritisera honom får många för sig att man försvarar den kristna tron eller att man påstår att gud finns. Han glömmer till exempel att ta upp att gud talar om sig själv i plural i Bibeln och att man i den äldre bibeln kunde läsa, ”se på människan, hon är nu som oss”.

  Han tar heller inte upp att Bibeln är ett urval av berättelser och myter och att de som valde ut dessa även klippte i dem för att förändra skapelseberättelsen så den blev mer kvinno fientlig. I orginal berättelsen om skapelsen så skapade två gudar (en man och en kvinna) två människor som fick liv samtidigt, jag har för mig att den första kvinnan hette Lilith, men hon är helt borta i bibeln och ersatt med en orm.

 • Lilithmyten har aldrig funnits i bibeln. Men så skrevs ju inte gamla testamentet ner förens långt senare än berättelserna hittades på.

 • Daniel Wijk

  När man ”skrev ihop” bibeln så förvånar det väl ingen om man då plockade ihop högvis med gammal skåpmat och uppdaterade det med något som kunde länkas till vad man nu ville säga för stunden.