Brist på humor

Om man inte kan skämta om sådant som folk kan bli kränkta av, så kan man snart inte skämta om något. Ju mer skämt man drar, desto större chans att någon till slut tar illa upp. Då blir det i sämsta fall tidningsrubriker.

Den här gången var det någon på 118 800 som drog ett morbit skämt till 13-årige Thimmie som ställde frågan ”vad ska jag bli när jag blir stor?”.

I sms:et stod det nämligen att han först skulle bli en hyllad författare, men att den uppföljande boken efter hans stora bestseller skulle floppa.

Med effekten att Thimmie skulle ta med sig ”ett hagelgevär ut i djungeln och så att säga ta ner skylten”.

I just denna familj var dock självmord ett känsligt ämne, eftersom flera anhöriga tagit livet av sig. Det kunde ju inte dem på 118 800 veta och som tidigare sagt, ska man inte kunna skämta om självmord så uppstår snart frågan, vad mer kan man inte skämta om?

Var och en inser snart att sådan gränsdragning blir omöjlig. Det handlar mer om otur att detta skämt nådde maximalt fel person, en annan hade säkert sett nöjet i den svarta humorn och garvat åt det.

Så långt tänkte uppenbarligen inte Thimmies pappa som blev reflexkränkt och kontaktade Aftonbladet.

 • Arntsen Alexander

  HAHAHA den var ju klockren från 118 800. Gillar dessutom det morbida i kommentaren på AB hemsida: ”Skämtet” slog extra illa, eftersom Thimmies farbror begick självmord för tre år sedan. Även bekanta och vänner till familjen har valt att avsluta sina liv.

  – Hela min familj har haft det jättejobbigt med det här med självmord.

 • Anna

  Det är en sak att skämta om självmord, men att skicka en sådant ”skämt” till okänd person via sms kan väl aldrig vara roligt? Kan för övrigt inte se humorn i detta sms.

  Arbetar man som komiker o drar ett självmordsskämt, fine, men hur kan du tycka att det är ok att man som anställd på 118 800 försöker agera komiker på egen hand, utan att överhuvudtaget veta vem som får sms:et, dessutom med ett så klumpigt o inte värst roligt sms?

  Det handlar inte om humor/inte humor i detta fall, utan vad som är lämpligt eller ej att göra som anställd vid ett företag.

 • gothbarbie

  Jag vet inte om du är bekant med deras tjänst, men hela poängen med att de svarar på vilka frågor som helst är att de skickar ”roliga svar”. Testa sms:a och fråga något själv så får du se.

 • Bill the king

  Jag vet väl inte om självmord är så kul skämt, det kanske är det. Det ser jävligt kul ut med hjärnsubstans på väggen, speciellt om det bildar ett roligt mönster, till exempel en liten hund. Då garvar man.

  Alternativa svar till en tjej om framtiden skulle då kunna bli:
  Du kommer att bli våldtagen av av ett gäng glada killar på väg ner till tvättstugan… (skitkul, mycket humor)
  Efter ditt fjärde barn kommer dina pattar att bli saggiga, och… (ASG)
  Din brorsas barn kommer att inleda ett förhållande med en pedofil och… (ROTFLMAO)
  På ett Piratpartimöte inleder du ett förhållande med Kapten Krok som fingerpullar och… (apkul)
  Du kommer att hitta din morsa i tvättstugan med avsågat huvud sedan.. (klassiker SML)

  Eller också finns det skämt som passar närmaste kompisarna – men som inte är lika ”roliga” som SMS svar…

 • Arbetslös

  Eniros VD och hans fru borde söka hjälp för sina *PMS-besvär så slipper han använda pengar som stimulansmedel vid sexakter och hon kan börja köpa tamponger på apoteket som vanligt folk istället för att sitta och stoppa upp pengar i det svarta hålet hon har mellan benen!

  *PMS=kroniskt Pengar och Maktbegärs-Syndrom, en bland maktkta VD:ar (i synnerhet inom den så kallade läkemedelsindustrin), generaldirektörer och politiker vanligt förekommande psykosocial sjukdom som yttrar sig i att den drabbade aldrig blir mätt på Pengar och Makt. Typiska symptom för PMS är att den drabbade börjar använda pengar som stimulansmedel vid sexakter och stoppa upp sedelrullar mellan benen (när det gäller kvinnor).

 • Mats22

  Jag kan inte finna något kul alls i detta svar utan något väldigt osmakligt och morbid humor tar dom verkligern betalt för detta för det är inte det minsta roligt tycker jag. Men vad jag förstått så är ägarna av detta företag ett par bortskämda Stockholms brats vad annat skulle man kunna förvänta sig av ett företag som dom äger.

 • DP

  Klockrent skämt! Kul att man kan hitta dig länkad vid artikeln också. De tycks ha gjort det igen för övrigt: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article749923

 • Stellabullen

  Det är väl snarare 118800 som har brist på humor när de skickar självmordsskämt till sina kunder. Hoppas att de ser över sin arsenal av skämtare efter detta och anställer folk som faktiskt är roliga.

 • gothbarbie

  Jag tror jag ska söka jobb på 118 800. De är roliga. ^^

 • gothbarbie

  Jag tycker det är roligt. Det råkade bara landa hos fel person.

 • Magnus J.

  Oj vad jag garvade när jag läste det där i tidningen!

  Sedan var det kanske mindre kul för den som fick svaret, men ärligt talat, finns det inte värre saker att bli upprörd över här i världen än någon på 118 800 som ger ett dumt svar på en dum fråga?