Bara Piratpartiet är emot övervakningen

Ledaren hos Expressen idag tål att läsas av fler. ”Vi är inte pedofiler” säger Johannes Forssberg, som kommentar på Alf Svensson & Co:s övervakningsiver som nu gått från att ”bara” spara information om var du befinner dig och vem du ringer till och sms:ar och mailar till, till att också omfatta Google-sökningar. Där gick gränsen tydligen, för nu har gammelmedia vaknat till.

Piratpartiet har tjatat om datalagringsdirektivet sedan Tomas Bodström först fick igenom detta vansinnet i EU. Enda anledningen att vi inte redan har den instiftad i svensk lag än, är för att sittande regering inte vill göra en valfråga av det, som skulle hjälpa Piratpartiet in i riksdagen!

Så nog tål det upprepas, att varken Moderater eller Socialdemokrater, och givetvis inte heller Kristdemokrater, är emot denna övervakning. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet är emot den till viss del, men inte så pass att de är beredda offra sina kärnfrågor för det. Eftersom det är Moderaterna och Socialdemokraterna respektive de förhandlar om regeringsmakten med så är de i praktiken tandlösa.

Bara en röst på Piratpartiet är en röst mot övervakning. Glöm inte det, nu när valet närmar sig.