Attacken mot Vilks, hela klippet

Det känns lite som att alla invandrare borde gå en 5-poängskurs i västerländsk kultur och rättighetsteori när man ser den här videon.

1. Bara för att du betalar skatt har du inte rätt att kräva att polisen gör vad du känner för, t.ex. stänga av en video som visas under en föreläsning som du inte gillar.

2. Att någon visar en film som du inte gillar, och upplever som respektlös mot dig, betyder inte att filmen måste stängas av. Vi har yttrandefrihet i Sverige.

3. Att skrika gris åt folk ger inte direkt pluspoäng om man samtidigt klagar på brist på respekt.

En man går fram och säger att de ska respektera polisen, de gör bara sitt jobb. Det ska han ha cred för.

 • Joe_Black

  Jag skäms när jag ser denna video. Folk som gömmer sig bakom fantasifoster de valt att kalla gud och kräver att alla blint ska respektera deras tro. Känns väldigt dubbelmoral att kräva respekt när man samtidigt står och skriker ”Vilks är bög! Vilks är bög!” (det säger snarare mer om deras egen trångsynthet,rasism och nedvärderande syn på homosexuella). Deras argumentationsteknik påminner väldigt mycket om fjortisnazzars.

 • AntiIslam

  Jag vill inte lägga hela skulden på Invandrare även sen stor del av idioterna i denna film tyvärr är invandrare, jag vill istället lägga skulden på Islamska samfund som knappast tar avstånd mot liknande saker, vist säger de att de är mot detta under intervjuer i TV, men det är knappast kraftfulla avståndstaganden.

  Liknande saker får mig att få allt större avsky gentemot religioner och då framförallt Islam som jag nu mer tycker man bör motarbeta på alla möjliga sätt, dock utan att tillgripa våld eller att vara odemokratiska i likhet med muslimska extremister.

 • WysiWyg

  Är jag den enda som vill säga ”och så tycker jag att vi alla sjunger We Shall Overcome”. ;-)

  (hoppas att referensen inte är för obskyr)

 • Johan

  De idioter som är mest framträdande här uppträder exakt som nynazister och andra idioter från diverse religioner/kulter, sådana som de säkerligen tror sig inte ha det minsta gemensamt med. Det är jävligt tråkigt att se hur dåligt vissa människor reagerar på hjärntvätt och grupptryck, oavsett vilken sort det är. Bra hanterat av polisen, även om de var lite långsamma i början.

 • Andreas K

  ”Det känns lite som att alla invandrare borde gå en 5-poängskurs i västerländsk kultur och rättighetsteori när man ser den här videon.” är en mening som ger uttryck för ren rasism och inget annat.

  Jag försvarar verkligen inte att troende människor beter sig på detta sättet men kanske är det Du som borde gå en högskolekurs, som för övrigt är 7,5 hp (högskolepoäng) nuförtiden. Finns säkert mängder med intressanta kurser i österländsk kultur och muslimsk tro.

 • Johan

  Agh, kan inte släppa det här :)

  Jag tycker att de som är med i videon har ALL rätt att uttrycka sig precis som de vill, tycker de att tafflig avbildning av Muhammads huvud påklistrad på en halvnaken karlkropp är något att bli upprörd över, fine, bli det, säg det om ni vill, skrik det om ni behöver. De har all rätt att uttrycka sig. Främst kanske man kan skita i att gå och titta på det om man vet man kommer bli upprörd, känns lite puckat redan där.

  MEN. Så fort man får för sig att ens egen rätt att uttrycka sig STÅR ÖVER någon annans. Dvs att mina åsikter är viktigare än någon annans och det ger mig rätt att tysta dem, oavsett vem som gör det.. muslimer, kristna, nassar, svennar, syndikalister, politiker.. då ska de tammefan deporteras, alternativt slängas ner i djupaste källarhålan och kedjas fast ett par år tills de kommit på bättre tankar.

  Alla som använder sin yttrandefrihet men inte fattar att de genom att använda den yttrandefriheten EXPLICIT OCH FULLSTÄNDIGT ger alla andra exakt samma rätt, är fullständigt dumma i huvudet. Dvs, uppträder man på det här viset så har man klart och tydligt deklarerat att det är helt ok att brandbomba moskéer / synagoger / kyrkor eller vad det kan vara man håller till i.

  Dumheten är bortom ord.

 • Daniel Wijk

  Eaxkt. Kan inte respektera andra människors mötes- och yttrandefrihet så ska man inte hävda sin egen.

  Jag har t.ex. inte sett Vilka kräva att dom ska sluta kritisera men dom beter sig som patetiska barnungar utan någon som helst förståelse att lagen ger ALLA lika stor rätt att yttra sig.

 • Daniel Wijk

  Det finns säkert kurser om nazism, knyppling och målning också. Det betyder inte att det är på något sätt relevant i sammanhanget.

  Möjligtvis kan man tänka sig att påpeka ”alla invandrare är inte puckade radikala muslimer” men det lämnar jag åt dig att fundera över…

 • Jonas

  Jag tror inte för ett ögonblick att de som angriper Vilks är troende muslimer. De är förvirrade idioter som söker en ursäkt att ventilera hat och frustration på någon och här har de fått vad de ser som en perfekt ursäkt eftersom de vet att det finns konservativa grupper därute som kommer ge dem fjant-titlar som ”martyr” och ”krigare” och ge dem beröm för sina utbrott.
  Med all säkerhet är de osäkra, underbegåvade och psykiskt misshandlade barn som växt upp med taskig självbild och en vriden version av Islam som enda rättesnöre, och det faktum att många yttringar av Islam tillåter och uppmuntrar avrättningar, misshandel och tortyr som lösning på samhällsproblem har de inte längre möjlighet att skilja på religion och övergrepp och tror att det senare är ett legitimt och rentutavt bra uttryck för det förstnämnda.

  Så går det ju till i den extrema utkanten av alla större religioner idag, där de intellektuella (termen är relativ när det gäller religiösa) gärna använder sig av aggressiva och utsatta människor, vars ignorans och brist på kunskap gör dem lätta att övertyga och i princip hjärntvätta och vars tendenser för våld och bristande respekt för ”mundana” lagar gör dem till perfekta ”kamphundar” att bussa på lärans fiender. Det är tacksamt att dra paralleller mellan sånna människor och politiska slagskämpar som Hitlers SA.

 • K-SATANAS

  Sluta hulda om muslimerna. Klart som sjutton att de är troende, var ska de annars där att göra. Syftet är ju att störa, väcka uppmärksamhet. Blåsa på lite i sina egna led.
  Solklart är det en strategi som allt annat de gör.En än gång ,d e är inte dumma i huvudet. Finns inget som heter slump eller tillfälligheter när det gäller muslimer och allra minst islamister.
  Går en religion ut på att ta världsherraväldet och rensa ut alla orättfärdiga/ otrogna, så har man en långtgående strategi.
  De enda som är dumma i huvudet är vi svenskar som i vår naivitet inte fattar det.

 • Jonas

  För att bråka så klart. Man kan ju vara en antisocial bråkstake även om man kallar sig religiös inte sant? Tror till och med att det är meriterande.
  Precis som knappt en handfull av de som förstör och bränner på vänstermanifestationer är politiskt intresserade är inte heller dessa ”muslimer” egentligt intresserade av religiösa frågor utan av att verka våld och hot på ett sätt som ger dem legitimitet i utvalda kretsar.

 • ThePowerOfJuche!

  Problemet är att religioner som påtvingar folk primitiva ideal … Avskaffa allt …

 • Daniel Wijk

  Själv är jag fullt övertygad om att man både kan vara förvirrad idiot och troende muslim. Jag tror till och med att det finns fler förvirrade idioter bland de religiösa än utanför dessa grupper.

  Bara för att man är dum i huvudet och tror på 72 jungfrur i himelen så betyder det inte att man saknar tro. På samma sätt är tro, fotboll och krig (man kan lätt lägga till fler roliga saker här) stora ventiler för hat och våld.

 • Daniel Wijk

  Den som inte fattar referensen bör ändå slå upp den och få sig ett skratt :-)

 • gothbarbie

  Om jag någon gång överväger att bosätta mig i en muslimsk kultur så lovar jag att överväga det alternativet.

 • Jonas

  Om man tror på 72 jungfrur har man ju tro, så jag förstår inte vad poängen är?

  Jag försöker inte försvara dessa individer. Tvärtom. Inte heller försvarar jag Islam över lag, eftersom jag själv är starkt kritisk till den i de flesta avseenden. Allt jag säger är att jag tvivlar på huruvida dessa individer verkligen är praktiserande eller om de är typexempel på lättmanipulerade bråkstakar som dras med i masshysterin (typiskt för dessa är att börja gapa Allahu Akhbar i kör så fort förtroendet tryter) snarare än ett bra och talande genomsnitt av invandrarbefolkningen i sverige.

 • Nej, det är inte ren rasism att berätta vad man känner (observera – känner) när man ser en sån här videofilm.

  Det är bara att vittna om en känsla, och inget annat.

  Du drar rasistkortet alldeles för fort, och bidrar till devalveringen av ordet.

  Det handlar inte ens om främlingsfientlighet, faktiskt.

  De som verkligen ägnar sig åt främlingsfientlighet, å det grövsta, är de ylande och skällande hundarna i publiken, som inte kan respektera avvikande åsikter och meningar.

  Det allra mest skandalösa med denna tillställning är att polisen inte omedelbart skickade ut alla bråkstakar så att diskussionen kunde fortsätta. Att man bröt det hela av ”säkerhetsskäl” är en stor förlust för yttrandefriheten och demokratin, och en seger för fanatism och censur.

  Patetiskt.

 • Gizmo

  ”Det här är vårt land också.” Skriker någon. Ja, men det är inte enbart deras land. Deras reaktion när en tjej skriker åt dem att det här är yttrandefrihet säger ganska mycket…

  Sen tycker jag det var lite komiskt att en man i publiken skulle anmäla en polis för att han ”dragit sin pistol”, för det måste ju vara olagligt… Eh… Det vet väl alla att polisen bara har pistolerna i bältet som prydnad och absolut aldrig får dra dem. *IRONI*

  Jag blir ledsen när en liten klick gör allt för att bekräfta alla fördomar som ges av medierna och högerextrema krafter.