Vem vill vi skicka till Brüssel?

Jag har funderat lite, vem som jag eg. hoppas mest ska få mandatet till Brüssel.
Det optimala hade förstås varit två mandat. Men nu sitter vi med ett.

Det som talar för Amelia Andersdotter är att hon är oerhört verbal, snabbtänkt och sticker ut. På många sätt förkroppsligar hon det ‘fuck you’-etablissemanget som Piratpartiet också på många sätt är.

Åh andra sidan vet jag inte hur många i Brüssel som faktiskt kommer respektera och lyssna på en ung tjej från ett ”enfrågeparti”, låt vara att Piratpartiet haft mycket god uppmärksamhet från media från resten av världen.

Christian Engström åh sin sida har erfarenhet av att jobba i EU, genom att tidigare varit med och lobbat mot mjukvarupatent.
Han ser också ut som en politiker ‘ska’ se ut. Jag tror att de andra politikerna i EU kommer lyssna mer på Engström.

Amelia Andersdotter har åh andra sidan, genom sina kanske mer provokativa attribut en möjlighet att få medias uppmärksamhet, vilket skulle hjälpa våra frågor mycket. Vi är ett litet parti, vi kommer ingenstans utan fortsatt engagemang från fotfolket. Oavsett vem som sitter på vårt mandat i EU.

Och nej, jag skiter helt i att Amelia är tjej och ung och hur jäkla politisk korrekt det vore att tycka att hon ska in bara för det. Jag tycker inte hon ska dömas för det och därför ska hon inte ha nån cred. enbart för det heller. Diskriminering går i två riktningar vet ni…

Men Amelia är jäkligt träffsäker, det jag sett ifrån henne imponerar. Så det är inte bristande kompetens jag talar om, utan om huruvida hon alls får chansen att öppna käften, innan hon blir avfärdad. Vad som räknas i slutändan är ju trots allt att vi når fram. Då är frågan, är Amelia ett för osäkert kort? Är Christian Engström lite tryggare?

Jag vet inte. Men jag tycker det är värt att fundera över. Själv kryssade jag Christian Engström.

Amelia Andersdotter
Christian Engström
Christian Engström
 • Jag tror de bägge två skulle göra ett mycket bra jobb. Jag kryssade iaf Christian jag med. :)

  Yamikos senaste bloggpost..Rösterna är räknade

 • Absolut Amelia! Detta är vad jag anser, men inte utan Christian! Som jag sagt tidigare så skulle AA och CE tillsammans vara det perfekta radarparet – Energi + Erfarenhet…

  Tack för att denna gången kom erfarenheten in. Amelia A. Dig vill vi också ha med på något sätt, men inte på bekostnad av Lissabon-Fördraget! Det är för stor kostnad!

  Vänligast / €xit

  EU 2009s senaste bloggpost..Två mandat!

 • Jag kryssade Amelia, mycket för att hon är jävligt vass. Men också för att jag i den här frågan, ehhh, var ”jäkligt politisk korrekt”. Min bild av EU-parlamentet är att den består av äldre herrar och åter äldre herrar… Enbart äldre herrar är inte representativt för hur samhället faktiskt ser ut, utan det finns faktiskt unga tjejer också. Så, det faktumet att hon faktiskt var just en ung tjej bidrog en del till att jag valde just henne.

  Dock är jag naturligtvis väldigt glad för att det gick så bra för Piratpartiet, och jag tycker att Engström är en mycket skarpsinnig, vältalig man, som jag tror kommer göra ett alldeles fantastiskt bra jobb :)

 • Marlene

  Jag har funderat i precis samma banor och kommit fram till att jag tror att Christian har störst möjlighet att nå fram till kostymgubbarna i Bryssel. Det är ju lite trist att man anpassar sig och vill skicka ner ännu en ”gubbe” men nu är det ju så det ser ut. Vi har dessvärre inte tid eller råd att förändra den biten just nu.
  Ja jag kryssade också CE

 • Bönan

  Misströsta inte. Det finns röster kvar att räkna.

 • Fortsätter trenden vi ser i räkningen av förhandsrösterna, kan det mycket väl bli båda två som åker. Alliansen backar stadigt, medan MP och PP stiger snabbt. 7,66% var det sista jag såg, för några minuter sedan… (Och Rick som tredje namn bland personrösterna, trots att han inte haft för avsikt att bli MEP – fail)

  Beelzebjörns senaste bloggpost..Epic Fail

 • xor

  Det kommer att bli Christian Engström, han fick en hel del fler personkryss än Amelia Andersdotter.

  Det som jag tycker är viktigast just nu, inom den här frågan, är vilka som Christian Engström kommer att anställa som assistenter. Det borde absolut bli inte bara en, utan helst flera, Tyska piratpartister. De står för precis samma saker som oss, den enda skillnaden är vart de bor. Piratpartiet finns i flera länder, inte bara Sverige. Tyska piratpartiet fick dessutom ungefär lika många röster som det svenska, faktiskt fler. Tyskar till bryssel!

  xors senaste bloggpost..MEParnas assistenter?

 • MrHaMa

  Amelia verkar hata patent lite för mycket i min smak för att jag skulle vilja ha ner henne. Vi behöver mycket mer debatt kring patent och det är en fråga som i mina ögon först kan gälla på allvar som tidigast 2014 om PP är med i gamet då.

  Först bort med speciallagar som behandlar 500miljoer personer som aktiva pedofiler och terrorister. sedan reformera upphovsrättslagstifningen så att kulturen ska blomstra lättare utan att gamla verk ska stå i vägen

 • Tor

  Instämmer med MrHaMa. Jag hade gärna sett ökad kvinnlig representation och gärna någon snabbtänkt och god retoriker som Amelia, men jag tror att Christian Engström har mer erfarenhet och en position i partiet som ger honom en bättre position för att kunna kompromissa när det krävs och ta fighten när det krävs – kort sagt, att vara litet mer pragmatisk.

  Med en sjättedel av rösterna räknade så får Christian dubbelt så många kryss som Amelia och med tanke på att piratsympatierna har varit ganska jämna över landet undrar jag om inte även personkryssen har varit det. Jag skulle tro att det resultatet står sig, vilket glädjer mig.

 • Mikael Hedberg

  Jag tycker ordning var bra som den va på valsedlarna — det är absolut viktigast att vi får in Christian som har erfarenheten (och jag kryssade också honom), och bara precis snäppet mindre viktigt att vi får in Amelia med den sköna attityden.

  Mikael Hedbergs senaste bloggpost..Junilistan och Piratpartiet — verklighetsförankring

 • Danyael X

  Amelia är vad vi vill skicka, hon är yngst i EU vilket är bra ur en media synpunkt och hon är betydligt bättre i debatter än Christian Engström som var ett totalt fiasko och en katastrof i agenda.

  Han fattade inte att det gäller att synas och höras i TV inte sitta snällt och vänta på sin tur.

  Danyael Xs senaste bloggpost..Piratpartiet får 1 madat möjligen två i EU

 • Danyael X

  Den bästa kombinationen vore om vi skickade Amelia och hade Christer och Rick som assistenter till henne, förutsatt att de kan prata mer än engeslka och dålig skol-tyska/franska.

  Det komemr att behövas någon som springer om kring och servar henne (eller Christian) och som kan sondera läget i de olika lägren och grupperna nere i Bryssel

  Danyael Xs senaste bloggpost..Piratpartiet får 1 madat möjligen två i EU

 • Amarso

  MrHaMa:
  Bort med lagar som behandlar pedofiler illa också…! Och in med lagar som på samma sätt värnar om pedofiler och dessas rättigheter.
  Använd istället ordet barnsexbrottslingar istället för att generalisera.
  Det löjligaste argumentet för PP’s politik är just att snacka om ”pedofiler” (och barnporr).

  Jag kryssade ingen, alltså tycker jag CE ska ner till Bryssel.
  Amelia vet jag inget om hur hon står i samtliga frågor som PP står för (för det är ju knappast bara en fråga). Visst verkar hon vass och så… Kanske lite för ”spetsig”. Men visst, båda i kombo kanske.

 • som1

  my vote go to that hot girl Amelia but I really want to see them both in eu-p

 • Amelia Andersdotter har uttalat sig till stöd för avskaffande av varumärkena, något som helt går emot vårt principprogram (http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/ARTIKEL.ASPX?ArticleId=4670759).

  Amelia har även sagt att vi ska utvidga programmet i höst, vilket ger intrycket av att vi just nu bara har en fråga (http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=2888855).

  Amelia prioriterar tydligen också immaterialrätt framför ”medborgarrätt” (http://www.expressen.se/debatt/1.1598819/bli-vald-en-blandning-av-skrack-och-eufori).

  Därför önskar jag att Christian blir invald.

  Calandrellas senaste bloggpost..Om gratis är allt – vadan (V)s misslyckande?

 • Nicklas KL Martinsson

  Med tanke på CE´s (som jag ser det) debattfärdighet lämnar lite mer att önska och det faktum att Amelia är orädd och knivskarp, röstade jag på Amelia

 • Glenn

  Jag hoppas VERKLIGEN att det blir Christian som får åka (och så ser det ju ut nu), jag tror han kan göra ett mycket bättre jobb för partiet.

  Jag hade gärna sett Mattias på andra plats efter Christian också, men Amelia kan säkert göra ett bra jobb som andrafiol också.

 • Jimmy

  Jag kryssade Amelia av bla den anledningen att hon för fram avskaffandet/ändringen av patentlagstiftningen på ett sätt som tilltalar mig. Har länge ogillat tex läkemedelspatenten. Och efter att ha pratat med henne lite kort vid torgmötet i Kristianstad så fick jag känslan av att hon är en person som jag kan lita på gör sitt jobb ordentligt. Att hon inte kommer ge sig förrän målen är uppnådda. Hon är rättfram och kan göra sin röst hörd, precis vad som behövs i parlamentet :)

 • ZnakeY

  Jag stog verkligen i valet och kvalet mellan Amelia och Christian, till slut vart de Christian enbart för att jag sett lite mer av honom. ^_^ Fast jag hoppas verkligen på två mandat.

 • Som det ser ut nu är det bara för kristdemokraterna det finns anledning att tro att kryssen spelat ett dugg roll, och då för den dunderpopuläre slemproppen Alf Svensson. De flesta verkar ha kryssat förstanamnet, även bland piraterna.

 • skitnere

  Förjävla synd att båda inte får åka :/

 • kinkym32

  Det kommer vara tillräcklig omöjlig uppgift som ligger framför.
  Det behövs någon som kan tas på allvar och inte betraktas som en svulst som smygit sig in genom bakdörren.

  Det finns inte en chans att ha Ameila själv i Bryssel. Spelar ingen roll hur verbal och duktigt hon är.
  Piratpartiet är en svulst i EU sammanhang. För att någon överhuvudtaget ska ägna en minsta tanke och lyssna med halvöppet öra, krävs det en mogen person, en som har åldern inne.
  Ska det skickas en person måste det vara Engström, finns inte en susning av en chans att någon ska ta en ” ung pirat snärta ”på allvar.

  För det handlar om politik nu och inte om ambition och vilja. Det är två helt skilda saker.

 • Glenn

  Tja, ang slem-alf så ser jag iofs det som en stor fördel, jag gillar verkligen inte honnom, men jag gillar ella bohlin ÄNNU sämre, att hindra henne från att nå bryssel är en god gärning oavsett.

  Annars håller jag helt fullt med kinkym32.

 • Tuxie

  Jag velade länge men kryssade till sist Christian. Anledningen är att jag får en magkänsla av att Amelia kommer att få svårt att stå emot sin personliga vänsterövertygelse om gruppen vi väljer röstar åt höger i frågor som inte är PP-frågor. Jag drar själv åt vänster men Piratpartiets frågor och strategi är viktigare.

  Dock har jag stor respekt för Amelia och tycker att hon är en grymt skarp debattör.

 • Jag kryssade Amelia, mest för att hon är… hmm… cool. De äldre herrarna i EU-parlamentet må avfärda henne till en början, men de skulle inse att hon är en kraft som inte går att ignorera – speciellt inte i 5 år. Däremot så skulle CE och AA vara ett radarpar sällan skådat av EU, och det hade jag absolut föredragit, men inte på bekostnad av Lissabonfördraget.

  Patriks senaste bloggpost..Hellre 1 mandat än 2 med lissabon

 • Hm, jag missade visst fru Bildt.

  För övrigt tror jag en del kommentatorer är lite väl övertygade om Europaparlamentets ogenomträngliga gubbighet.