Vem vill vi skicka till Brüssel?

Jag har funderat lite, vem som jag eg. hoppas mest ska få mandatet till Brüssel.
Det optimala hade förstås varit två mandat. Men nu sitter vi med ett.

Det som talar för Amelia Andersdotter är att hon är oerhört verbal, snabbtänkt och sticker ut. På många sätt förkroppsligar hon det ’fuck you’-etablissemanget som Piratpartiet också på många sätt är.

Åh andra sidan vet jag inte hur många i Brüssel som faktiskt kommer respektera och lyssna på en ung tjej från ett ”enfrågeparti”, låt vara att Piratpartiet haft mycket god uppmärksamhet från media från resten av världen.

Christian Engström åh sin sida har erfarenhet av att jobba i EU, genom att tidigare varit med och lobbat mot mjukvarupatent.
Han ser också ut som en politiker ’ska’ se ut. Jag tror att de andra politikerna i EU kommer lyssna mer på Engström.

Amelia Andersdotter har åh andra sidan, genom sina kanske mer provokativa attribut en möjlighet att få medias uppmärksamhet, vilket skulle hjälpa våra frågor mycket. Vi är ett litet parti, vi kommer ingenstans utan fortsatt engagemang från fotfolket. Oavsett vem som sitter på vårt mandat i EU.

Och nej, jag skiter helt i att Amelia är tjej och ung och hur jäkla politisk korrekt det vore att tycka att hon ska in bara för det. Jag tycker inte hon ska dömas för det och därför ska hon inte ha nån cred. enbart för det heller. Diskriminering går i två riktningar vet ni…

Men Amelia är jäkligt träffsäker, det jag sett ifrån henne imponerar. Så det är inte bristande kompetens jag talar om, utan om huruvida hon alls får chansen att öppna käften, innan hon blir avfärdad. Vad som räknas i slutändan är ju trots allt att vi når fram. Då är frågan, är Amelia ett för osäkert kort? Är Christian Engström lite tryggare?

Jag vet inte. Men jag tycker det är värt att fundera över. Själv kryssade jag Christian Engström.

Amelia Andersdotter
Christian Engström
Christian Engström