Valsedlar utdelade!

Då var vi tillbaka. Regn och rusk, söndagen efter nationaldagen. Jag hoppas att det inte är piraterna som stannar hemma idag p g a vädret.

När jag kom in på Gideonsbergsskolan intill där jag bor här i Västerås, hann jag knappt få upp plastpåsen med valsedlar innan det stod en kille och väntade på att få en i handen. Det var en uppmuntrande känsla! :)

Jag läste till min förvåning att vi har täckning på hela 98,5% av vallokalerna. Det är en i sig helt enastående bedrift för ett parti bestående av enbart volontärer! Jag är stolt över att vara en del av det här och jag är hoppfull inför kvällens valresultat.

Sju vallokaler och det tog oss bara en dryg halvtimme, mycket tack vare gårdagens rekognisering. Vi hade skrivit ut kartor och sedan räknat ut den snabbaste färdvägen så vi kunde ta dem i rätt ordning. En hel del skolor, ett pensionärshem och nån samlingslokal. Det enda stället det var fullt fart på var pensionärshemmet. ;D

Det blir en tur i eftermiddag också, men nu ska jag njuta av en varm kopp te och av att inte vara en av de stackare som står i kylan och delar ut valsedlar utanför lokalerna.

Du har väl inte missat att Piratpartiets samtliga valvakor kommer livesändas via bambuser från live.piratpartiet.se?

 • Karin

  Känner precis igen mig! hade svårt att hitta mina vallokaler eftersom att jag inte hade nån karta, men när jag äntligen kommit fram till min sista stod där en medelålders kvinna och letade efter en piratpartiet-sedel! helt plötsligt kändes allt så mycket lättare, mitt arbete kändes som om det var värt något, och hemvägen gick som en dans!
  I kväll ska vi knäcka!!!

 • Pingback: En spännande dag « Fritänk()

 • Andreas

  Ja det verkar vara bra stöd och uppslutning för piraterna, där jag röstade försökte Rättvisepartiet Socialisterna tränga sig och tvinga på mig valsedlar men ja vägrade och tog glatt en av mannen med lila tröja istället. Röstade på Amelia med såklart, hon behövs i bryssel med sin skarpa tunga!

 • Amarso

  Regn o rusk? Här är det typ strålande väder. Men vad jag hör från de som står i vallokalerna så är det inte särskilt många som röstar ändå, trots det fina vädret här. Likväl handlar det ju ändå om hur många procent som röstar på just PP.

 • Oh yeah, valsedelsutdelning is the shit. Har cyklat drygt tre mil nu. I backe!

  Faast … 9 av dessa kilometrar var ju för att jag behövde rasta en hund. Men ändå.

 • Simon

  Jag röstade så klart! :)

 • Mikael

  Jag måste bara fråga en sak för att en sak jag vet är hur det känns att vara hatad. Den här klicken men dödshat och förakt är ingen trevligt att känna emot sig, att det nu var min farsa som stod för hatet jorde det väl inte bättre, men som sagt så har det ju trimmat än till den form som jag har idag så….

  Innan du bara slår ifrån dig detta, så läst det jag skriver.

  Att jag ens bryr mig om detta beror på att jag är helt partisk och tycker att du är en himla snygging, plus så är du är en väldans orginel och cool madam som är ett himla bra ideal för andra trans flickor m.m och som det inte precis växer på träd av i Sverige.

  Dina personliga värderingar i mycket skulle man kunna önska sig till dom flesta, vilket skulle göra omgivningen mycket trevligare, omtänksammare och generösa.

  Politiskt idiologiskt så verkar det, som att du är en demokratiskt Socialist-Liberal (med betoning på Socialist), om man tittar på dina åsikter och ställningstaganden. Att bli assoccierad med sosse ger väl vem som helst en obehagskänsla, men Luis i Brasilien och Hugo i Venezuela håller väl förhoppningsvis att ge Socialist demokrtiska reform politiker ett nytt ansikte. Men whatever…

  Toppen av Piratpartiet består i grund av Piratbay grundarna, som är relativt framgångsrika högervridna män av övre medelklass. Om dom nu inte själv öppet erkänner så är umgänget med högerextremister ett faktum där Carl Lindström är politiskt-ideologiskt utan tvekan en National Socialistisk, som säkerligen inte skulle tveka att hänvisa en hel bunt med underlägsna (i hans ögon) människor till gaskammaren, och här inkluderas HTB personer.

  Väljarna var 75% män där majoriteten var mellan 18-30, och en viss stor klump är just högervridna lite för långt så att dom hamnar åtminstone bland Nationalister vilket är mest vänster på höger extrem skalan.

  Hur man än vrider det så är det ju ett lass med soffpotatis National Socialister som valt på Pirat patiet och bidragit till framgången. Statsvetenskapligt så var man enade att det var bra att piratparitet tog en stor del av nazisternas (SD) missnöjjes röster.

  Det jag ska komma till äro…

  Det som förvånar mig, är att du engagerar dig totalt motsatt politiskt ideoliogiskt emot din person?! För 15år sedan så var homosexualitet listat som att man var ”Sinnes rubbad, psyk sjuk, sjukligt avvikande” etc. Vart trans tjejer hamnade bland allt detta har jag ingen aning om, men det är ju bara se till hur män mellan 18-30 behandlar dina kolleger, som t.ex Miriam.R som vart misshandlad med en hammare, för att sedan kastas ut genom ett fönster från 3dje våningen.

  Att du o jag idag kan ventiliera våra åsikter och sexliberala syn är någonting jag definitivt inte skulle ha gjort ca 1995 även om jag alltid har stått för mina åsikter.

  Jag hajjar, att detta är möjligt idag, definitivt inte beror på högervridna mjukis liberaler(moderater) eller några höger extremister.

  Utan det är ju vissa element inom Social Demokraterna (inte några sossar som är assoccierade med dagens nötter, el Göran Person anhängare), som historiskt slagits på ett fredligt sätt emot sk liberaler (som varit kappvändare i sverige historiskt) och emot höger + extrem kristen hat höger. Som svarar för dagens lagstadgade värderingar, även om majoriteten skiter i dom, och allt är precis som för 20-30 år sedan idag med folks värderingar.

  Htb o Abc personer är lustiga på Cirkus, men inte hemma hos mig!

  Han Cristian kommer ju med 95% säkerhet att hamna i Bryssel, för män mellan 18-30år röstade med majoritet, och jag betvivlar att dom röstar in en kvinna oavsett hur hon är kvalificerad.

  Det komiska är ju att egentligen i grund så är väl Piratpartiets rätts filosofiska o politiska tanke väldigt Socialistisk, men tack vare att majoriteten av väljare är höger/höger extrem så lär ju politiken styras dit iom att detta parti har säkerligen mest och närmast kontakt med sina väljare.

  Kan typ aldrig fråga kort någon gång, men here goes.

  Hur kommer det sig att en väldigt klok, söt, kunnig hTb flicka som du har hamnat bland en massa högervridna personer? Som absolut inte tolererar HTB personer och säkerligen så har mer än 1 sympatisör misshandlat en HTB person?

  Jag hajjar ju att du inte är korkad över huvud taget, utan att du lär ju vara väl medveten om detta, men endå väljer att fortsätta att stödja dom.

  Personligen så ***** jag endast på höger extremister och dom personer som anser sig vara deras vänner. Pirat serverna vart ju finansierade delvis av en nazist sympatisör, och senast jag kollade så hatar dom htb personer riktigt hårt.

  För egen del så, efter 37 år så har man tappat den här naiva tro på att man kan ändra allas åsikter med en filosofiskt-retoriskt argumentation med förhoppning att övertyga sin omgivning om det rätta, när det gäller värderingar. Om jag går in bland ett sällskap som har vissa åsikter lika som mig, men ogillar mig starkt, så byter jag sällskap o rum bara och säger F-You till dom… Vissa personer gillar att hata, så enkelt är det.

  Jag halkade in på din blogg pga att jag zappade bland HTB grejjer och vart otroligt paff att du arbetade för pirat gänget, med ett säkerligen spontant högt -VAA?? för mig själv. Vänster radikal hade jag hajjat direkt, men det kan ju vara jag som är korkad och inte hajjar.

  Att jag snor uppehålls skyddat material hymlar jag inte med, och svenska staten får utmäta mig hur mycket dom vill. Jag är en gammal kassaskåp sprängare, så att byta ner sig till att ”låna” filer är ju inte precis något som jag reagerar om direkt, det är som att snatta godis, även om jag nu inte gör det. Jag är det fattigaste jag vet lol, så det är inte så att några uppehovsmän blir av med pengar pga mig.

  Om det skulle vara en samlad manifestation för alla artister där frivilliga slutar att fildela så skulle jag hänga på det. Men idag så kvittar det om jag snor en fil hit o dit. Även om jag känner mig himla skyldig inför mannen där uppe så är det ju ingen större teologisk fråga i världsaltet.

  Detta med fildelning är ju och beror helt på dom kollektiva sociala värderingarna. Om 10 år pga ny teknik så är det nog inget problem längre tror jag. (jag drog om detta lite bara pga att du har själv skrivit mycket om det).

  Jag har ofta jobbiga frågor pga att jag är hopplös med att bryta sociala regler, så du kan deleta det här inlägg/kommentaren hur mucho du vill, vilket jag förstår å.

  Men det känns mindre stalkande att lägga det här än att maila till dig el på något annat sätt terra lilla fröken. Men jag är så otroligt nyfiken på det mesta, som t.ex varför du gör dom val du gör i livet, pga att jag gillar dig som människa + att du e så söt *fniss*. Det är ju inte mer är 2-400 trans flickor i Sverige, om man drar en snabb överslagsräkning, så hTb frågor är väl inte stora någonstans. Så dom hamnar väl i baksätet även för htb personer.

  Mvh, Moí…

  Mikaels senaste bloggpost..U’tube

 • Mikael: Hej Mikael, det var en lång kommentar. Vilka högervridna syftar du på? Jag är libertarian. Det betyder att jag vill ha en liten stat som bara skyddar individens intressen. Jag vill ha en fri marknad, utan reglering och där det är fritt att organisera sig frivilligt på vilka sätt man än önskar, så länge man inte kränker grundläggande individuella rättigheter.

  Visst stödjer jag somliga högervridna i vissa frågor, när dessa är liberalt lagda. Men jag stödjer ibland vänstervridna när de ger uttryck för liberala värderingar.

  Tyvärr så är ju de flesta i svensk politik kollektivister och jag som individualist kan inte förena mig med tanken att majoriteten har rätt, bara för att man är i majoritet.

  Upphovsrätten är ett statligt sanktionerat monopol som måste avskaffas. Patent är samma sak. Medborgliga rättigheter är en fundamental liberal fråga och den stödjer jag helt. Därför är jag piratpartist.