Våga Vägra TV-licens

Ett ytterst konkret exempel, på att staten legitimerar all sin makt ytterst genom våld, får vi nu slängt i ansiktet, när Sveriges Television vill lägga ut alla sina sändningar på nätet, och därmed, med sin perverterade logik, kräva alla datoranvändare på TV-licens för innehav av dator. Våld ger makt. Vem annars kan tvinga på dig tjänster och sedan ta betalt, oavsett du vill nyttja dem eller inte? Maffian?

På sätt och vis är det här bra. Det visar hur jävla absurd tv-licensen är; att ta betalt för att man blott äger en apparat som hypotetiskt sett kan ta in sändningar, från statlig television.

I bästa fall får det här totalt motsatt effekt och ett större folkligt krav på avskaffandet av TV-licensen överhuvudtaget. Problemet då, blir att det ist. kommer att dras på skattesedeln. För avskaffandet av DDR-tv lär vi knappast få se så länge socialmoderaterna sitter vid makten.

Andra om detta: HAX, Scaber Nestor

Media: IDG

 • Helt värdelöst, jag har gjort valet att avstå från tv, tvkort och allt vad det nu heter för att slippa betala en månadsavgift för något jag ändå inte skulle titta på. En tv-licens skulle höja mina utgifter med vad jag förstår vara 6kr om dagen, vilket faktiskt är 1/4 av alla räkningar jag har varje månad. Har ingen telefon heller, tur att man inte behöver det till allt nuförtiden.

  sphrs senaste bloggpost..<Dr.Mugg> för att sätta er in i situ…

 • Jösse

  Kommer Radiotjänst att få igenom detta idiotförslag, så tycker jag att vi som kunder till internetoperatörerna kan kräva dessa på kundens begäran kan spärra åtkomst till SVT:s hemsidor osv där man på något sätt kan råka se något material. Operatören skall sedan skicka ett skriftligt intyg på att gällande kund har en SVT-spärr. Därmed har inte Radiotjänst någon som helst rätt att kräva in sina avgifter från denne.

 • Pingback: TV-licens för datorn? | Svensson()

 • ben

  Håller med dig. Läs gärna Nyheter24:s artikel:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/128760-du-tvingas-betala

  bens senaste bloggpost..Ronaldo attackerar Zlatan

 • vitter

  Jag är inte förtjust i tvavgiften, men den har ju iaf en viss logik. Har man det normala kanalutbudet på kanske 10-12 kanaler så utgår ju svt en ganska stor procent av vad man har att titta på. Chansen att man utnyttjar de kanalerna är ju hyfsat stor.
  Men hur stor procent av internet utgör svt? 0,0000000000000000001? Försöka ta betalt för möjligheten att folk tittar på deras sida är ju helt vansinnigt.

 • NiM

  Jag har på grund av att jag inte vill stödja svensk television levt utan TV i många år nu, och klarar mig utmärkt utan. Jag kommer absolut inte betala någon TV avgift för innehav av dator. Jag är ungefär så ointresserad av deras sändningar som man kan bli.

  NiMs senaste bloggpost..There Is Only One Disease

 • DP

  Har aldrig och kommer aldrig att betala tvlicens, inte heller ”datorlicens” efterson det aldrig kommer att gå att bevisa att jag har varesig tv eller dator, och utan husransakan så kommer man inte in hos mig, och försöker man så åberopar jag nödvärn, ger personen en smäll och håller fast den tills polisen kommer och griper den för olaga intrång, enkelt och sunt.

 • Alatariel

  de VÄLJER att lägga ut material – men vill KRÄVA pengar av alla?
  speciellt OSKÄLIGT mycket pengar som drivs in med stasi-metoder????

 • Daniel Wijk

  vitter: Nej, det saknar all rimlighet att behöva betala bara för att man har vare sig dator eller TV. Vill SVT ha betalt kan dom koda sina sändningar och sälja abonnemang som alla andra betalkanaler.

 • Supersmurfen

  Man får inte glömma att staten kan besluta sig att driva in pengar av alla som bor i landet, även de som inte har TV eller dator. Hur kan staten göra så? Staten kan göra allt, finns inga moraliska principer, ingen logik bara makt och våld.

  Supersmurfens senaste bloggpost..Veckans youtube-tips!

 • Etu

  Helt värdelöst ja!

  Och det värsta är att programvaran de ska använda är ofri(= jag tänker inte installera den i mitt fria system).

  De borde skriva om kravet så de kan ta TV-Licens för de som har programmet.

 • Sofie

  Egentligen förstår jag inte varför vi ska opponera oss mot detta. Om en utökad TV-licens för även datorer innebär att tillgängligheten ökar – att SVT lägger all sin verksamhet online – så är väl det ett steg i RÄTT riktning? Det är, mig veterligen, tillgängligheten av kultur vi vill åt och inte nödvändigtvis stölden. Med allt prat om bredbandsskatt och fasta avgifter för att kunna konsumera all kultur vi vill så är väl banne mig det här ingenting vi måste höja svart flagg för utan snarare välkomna?

 • Alatariel

  http://docs.google.com/Doc?docid=dchwsf6k_1g2dvjwgc&hl=sv

  Början till ett dokument jag ska skicka som rekommenderat brev till Riksradiotjänst i Kiruna.

  Det är medvetet rätt provokativt, men jag vill ha en reaktion – och en reaktion NU, så att vi som är motståndare kan försöka formera oss …

  Återigen, det enklaste sättet att undvika alla de ”hårklyverier” som blir följden är att dra en avgift på skattsedeln som alla har råd med för att finansiera ”public service” – allt därutöver kan de ju hitta självfinansierande modeller för, även abonnemangsbundna tjänster på nätet!

  //Alatariel
  alatariel (sn4bel-a} users Punkt sourceforge dot net

 • Thisorder

  @Sofie: Jag har skrivit det här inlägget speciellt till dig. Grattis.
  Skicka 100kr inom en månad eller så kontaktar jag kronofogdemyndigheten.

  Vadå inte bett mig skriva? Vad har det med saken att göra?

 • Pingback: nät-virkade tankar :): Femtiotalet länkar()

 • Sent inlägg i ett alltjämt aktuellt ämne!

  För att få bort TV-avgiften så har nu Föreningen Nej till TV-avgift (FNT) bildats. FNT är en ideell förening med syfte att sätta press på regering och riksdag att antingen avskaffa TV-avgiften, eller i vart fall godkänna en folkomröstning om dess existens. Vår åsikt är att Folket, i sann demokratisk anda, ska få bestämma.

  Radiotjänst kallar sedermera våra Gästboksskrivare för brottslingar, för deras synpunkter gällande tv-avgiften!

  Kolla in vår sida!

  http://www.ingentvavgift.se