Vadå ”mänskliga rättigheter”?

Eftersom jag är liberal, angränsande anarkist så liksom hatar jag staten och politiker per default. Jag litar helt enkelt inte på människor som gör det till sin livsuppgift att skaffa sig makt för att bestämma över andras liv. Vi har ingen demokrati, om du naivt gått och trott det. I en demokrati bestämmer folket, det gör man inte i Sverige. Det är partiledningarna som bestämmer, ett fåtal individer som avgör frågor i det fördolda där det kohandlas utan några som helst principer för att statens allt mer utökade makt över ditt liv ska gynna dessa personer och deras vänner så mycket som möjligt. Du får vara med och mikroskopiskt marginellt påverka vilken despot du ska vara undersåte till.

Riksdagens debatter är inte till för att övertyga andra riksdagspolitiker. De vet redan innan vad de ska rösta, om de ens får rösta efter egen vilja i en fråga. Oftast är det ju så att partiledningen dikterar och de får snällt gå ner på knä och suga när piskan viner. Personval? Tillåt mig småle. Röstar du inte som du blir tillsagd så straffas du av partiledningen som är de som alls gör det möjligt att du hamnar på valsedeln.

Så nej, demokrati har vi inte. Vi har folk som tror att de kan använda statens makt för att sko sig själva, genom politiker de gillar, och så har vi politiker, som aktivt verkar för att sko sig själva, genom lagstiftning. Ingenstans finns någon principiell gräns för vad staten får diktera över. Dess makt baseras ju på våld. Därför kan man tvinga igenom vilka lagar som helst. Mänskliga rättigheter säger du?

Var fanns de mänskliga rättigheterna för ”terroristerna” som Anna Lindh lät CIA sätta klorna i och skicka till tortyr i lämpligt valda länder? Eller för dem som som fått sina tillgångar frysna, utan att ställas till svars i en rättegång, fast i ett juridiskt limbo? Och utvecklingen går till att detta övergrepp ska omfatta hela befolkningen. Domstol i Tyskland fastställer att trafikdatalagringen strider mot mänskliga rättigheter. Kommer politikerna bry sig? Nej, förstås inte. De behöver inte. De har makten. Och genom att dela på bytet med de enda som eg. är konkurrenter – de globala företagen – så har man garanterat att det aldrig blir någon nämnvärd turbulens. Vad ska du göra när staten bankar på dörren? Dra ditt skjutvapen som du inte får ha, vi kan ju inte ha ett folk som är beväpnat!?

Nä, du får snällt gå ner på knä och suga du också.

Därför är det väl ingen som förvånas när ACTA övertrumfas i sin aspiration på mest massiva övergrepp på mänskliga rättigheter, av ett nytt internationellt avtal via FN vid namn Q6/17?

De tar sig ingen pause för att få bort de där obekväma mänskliga rättigheterna. Och det naiva folket tror att staten inte kommer ta dem. Men först tog de…

Utvecklingen går helt åt helvete. Jag tror det är för sent att försöka göra nåt åt det här på politisk väg. Politiken är helt enkelt för korrupt för det. Men lite hopp har jag, att det går bra för Piratpartiet i EU-valet. Därför går jag och röstar. Om det inte går, så är det var person för sig själv. Då kommer jag se till att täcka mina spår online. Jag tänker inte ge staten skäl att ge sig på mig. För när staten bankar på dörren kan du skrika hur mycket du vill om mänskliga rättigheter. De kommer garva hela vägen till häktet.