Vadå ”mänskliga rättigheter”?

Eftersom jag är liberal, angränsande anarkist så liksom hatar jag staten och politiker per default. Jag litar helt enkelt inte på människor som gör det till sin livsuppgift att skaffa sig makt för att bestämma över andras liv. Vi har ingen demokrati, om du naivt gått och trott det. I en demokrati bestämmer folket, det gör man inte i Sverige. Det är partiledningarna som bestämmer, ett fåtal individer som avgör frågor i det fördolda där det kohandlas utan några som helst principer för att statens allt mer utökade makt över ditt liv ska gynna dessa personer och deras vänner så mycket som möjligt. Du får vara med och mikroskopiskt marginellt påverka vilken despot du ska vara undersåte till.

Riksdagens debatter är inte till för att övertyga andra riksdagspolitiker. De vet redan innan vad de ska rösta, om de ens får rösta efter egen vilja i en fråga. Oftast är det ju så att partiledningen dikterar och de får snällt gå ner på knä och suga när piskan viner. Personval? Tillåt mig småle. Röstar du inte som du blir tillsagd så straffas du av partiledningen som är de som alls gör det möjligt att du hamnar på valsedeln.

Så nej, demokrati har vi inte. Vi har folk som tror att de kan använda statens makt för att sko sig själva, genom politiker de gillar, och så har vi politiker, som aktivt verkar för att sko sig själva, genom lagstiftning. Ingenstans finns någon principiell gräns för vad staten får diktera över. Dess makt baseras ju på våld. Därför kan man tvinga igenom vilka lagar som helst. Mänskliga rättigheter säger du?

Var fanns de mänskliga rättigheterna för ”terroristerna” som Anna Lindh lät CIA sätta klorna i och skicka till tortyr i lämpligt valda länder? Eller för dem som som fått sina tillgångar frysna, utan att ställas till svars i en rättegång, fast i ett juridiskt limbo? Och utvecklingen går till att detta övergrepp ska omfatta hela befolkningen. Domstol i Tyskland fastställer att trafikdatalagringen strider mot mänskliga rättigheter. Kommer politikerna bry sig? Nej, förstås inte. De behöver inte. De har makten. Och genom att dela på bytet med de enda som eg. är konkurrenter – de globala företagen – så har man garanterat att det aldrig blir någon nämnvärd turbulens. Vad ska du göra när staten bankar på dörren? Dra ditt skjutvapen som du inte får ha, vi kan ju inte ha ett folk som är beväpnat!?

Nä, du får snällt gå ner på knä och suga du också.

Därför är det väl ingen som förvånas när ACTA övertrumfas i sin aspiration på mest massiva övergrepp på mänskliga rättigheter, av ett nytt internationellt avtal via FN vid namn Q6/17?

De tar sig ingen pause för att få bort de där obekväma mänskliga rättigheterna. Och det naiva folket tror att staten inte kommer ta dem. Men först tog de…

Utvecklingen går helt åt helvete. Jag tror det är för sent att försöka göra nåt åt det här på politisk väg. Politiken är helt enkelt för korrupt för det. Men lite hopp har jag, att det går bra för Piratpartiet i EU-valet. Därför går jag och röstar. Om det inte går, så är det var person för sig själv. Då kommer jag se till att täcka mina spår online. Jag tänker inte ge staten skäl att ge sig på mig. För när staten bankar på dörren kan du skrika hur mycket du vill om mänskliga rättigheter. De kommer garva hela vägen till häktet.

 • I den repressiva demokratin kan ingen höra dig skrika.
  Mitt huvud fylldes av scener och repliker från Aliens, efter att jag läst hos HAX imorse, om den nya bokstavs/sifferkombinationen.
  Tack för kallibreringen av min världsbild.

 • Maybeman

  Det är detta jag säger hela tiden, men mina vänner skrattar åt mig och säger att jag har fel, att vi visst har demokrati.

 • Nja. Det är faktiskt ändå hyfsat demokratiskt. Om politikerna gör något galet, kan vi ju rösta ut dem!

  Calandrellas senaste bloggpost..Ungdomspartiernas upphovsrättsåsikter

 • Maybeman

  @Calandrella, visst om man jämför med någon av de totalitära länderna i världen så är Sverige ett demokratiskt land, än så länge i alla fall. Men det är långt ifrån en perfekt demokrati, och långsamt långsamt så går vi mot en totalitär regim.

 • lordmetroid

  Om du skulle gå med i maffian med avsikt att stoppa deras verksamhet, skulle du kunna det? NEJ!
  Maffian tillåter dig inte att göra det, organisationen har ingen avsikt att sluta bara för att en av deras medlemmar försöker få dom att göra det. Ett blodigt undanröjande av denne idiot som gått med maffian i avsikt att stoppa verksamheten.

  Det största brotts syndikatet i historien(staten) lika så är inte ämnad att gå med på att sluta upp med vad dess medlemmar önskar. Det är en idiotisk ide dömt att misslyckas från början till slut. Varför klamrar du dig fast vid att staten kan ändras? Du borde väll om någon(som i alla fall lyssnar på FTL(kanske andra podcasts också)) ha erfarenhet av att systemet är inte ämnat för dig och syndikatet inte har några skrupler att undanröja folk som försöker göra en god gärning.

 • Cola_Light

  Morrn. Det är ”glädjande” att höra att det finns fler med samma åsikter som mig, men samtidigt är det skrämmande att det finns… Vad du säger i detta inlägg, har jag (med nästan samma ord) sagt i flera år :(

 • Dick

  Calandrella! ”Om politikerna gör något galet, kan vi ju rösta ut dem”. Nej, bara de perifera figurerna, som står längst ner på valsedeln och som aldrig ändå skulle drömma om att rösta mot partilinjen, eftersom de vill högre upp på listan, och slippa vara hotade av att kastas ut. Och istället får vi bara in nya perifera figurer.

  Kanske du inte är ”ond” när du går in i den högre politiken, men det nuvarande partisystemet transformerar förmodligen nio av tio till att bli det. Den tionde hoppar av, för att den inser hur det ligger till och klarar inte av att prostituera sig. Men förmodligen ser det annorlunda ut nere på gräsrotsnivå, med naiva, vanliga ”enkla” människor som vill tro på det de får höra. Därmed inte sagt att inte riksdagspoliiker och andra är övertygade om att de är ”goda”. Det är ju just för att de är så ”goda”, enligt sin övertygelse, som de ”förstår” att de måste lotsa alla ”vanliga” människor som inte förstå statens bästa.